Speoturism la Pestera Vantului si Via Ferrata la Suncuius - Romania
2 nopti/ 3 zile - 125 €
Speoturism la Pestera Vantului si Via Ferrata la Suncuius
Suncuius, Romania
Transport: Individual
Cazare: 2 nopti/ 3 zile
Pret: Incepand de la 125 euro / persoana
Tip oferta: Calatorii Free Spirit

Incluse in pachet:
 • vizitarea pesterii Vantului ( aproximativ 3h) cu obtinerea tuturor autorizatiilor necesare;
 • echipament pentru vizitarea pesterii (cizme, salopeta si sursa de lumina);
 • 2 ghizi insotitori in pestera;
 • 2 nopti de cazare in camera dubla, cu mic dejun la Pensiunea Gradia 3* situata la doar 100 m de locul in care veti porni in aventura;
 • traseu via ferrata Cassio Montana, 2h 30’;
 • echipament special Via Ferrata (casca, ham, lonja);
 • ghid insotitor pe traseul de Via Ferrata;
 • asistenta pe toata durata desfasurarii excursiei din partea agentiei de turism.

Nu sunt incluse in pachet:
 • transportul se va face individual cu masina personala;
 • mesele de pranz si cina (acestea se pot servi in restaurantul pensiunii contra cost).
Loading...

Speoturism la Pestera Vantului si Via Ferrata la Suncuius

 •  
 •  
 •   

Speoturism la Pestera Vantului si Via Ferrata la Suncuius

 

Vrei o experienta altfel in inima muntelui? De mic copil ti-ai dorit sa cobori intr-o pestera si sa explorezi cele mai ascunse comori naturale ale Pamanatului? Incearca programul nostru special creat pentru cei care iubesc adrenalina si experientele altfel – Speoturism si Via Ferrata in Apuseni.

 

Nu este nevoie sa te pregatesti inainte sau sa-ti aduci echipament de acasa, tot ce iti trebuie este dorinta de aventura, nevoia de un pic de adrenalina pentru a te scoate din cotidian, iar de celelalte aspecte ne vom ocupa noi si partenerii nostri locali.

 

Experientele propuse sunt cea mai lunga Pestera din Romania si cea mai mare caverna din sud-estul Europei –  Pestera Vantului si un traseu de Via Ferrata Cassio Montana Suncuius.

 

Cateva informatii despre Pestera Vantului:

 

 • situata in partea de nord a Muntilor Padurea Craiului, langa localitatea Suncuius;
 • hidrografic, pestera apartine bazinuluiCrisului Repede;
 • are o lungime de 52 km care o situeaza pe locul 1 in Romania si pe locul 1 in sud-estul Europei;
 • a fost descoperita in anul 1954 de Bagameri Bela;
 • nu este accesibila oricarui turist, vizitarea acesteia se face doar cu programare la custodele pesterii si cu obtinere de avize necesare pe care acesta o face;
 • temperatura medie anuala 8˚C;
 • in galeriile pesterii pot fi gasite aproape toate formele endocarstice cunoscute: stalactite, stalagmite, coloane, draperii, coralite, scurgeri parietale, gururi, cristale de CaCO3 multiforme (helictite), cristale de aragonit si gips cu forme florale (anthodite) si monocristale.

Galeriile s-au dezvoltat pe 4 nivele. Nivelul inferior este activ, pe aceasta paraul subteran il modeleaza continuu prin actiunea lui coroziva si eroziva, iar celelalte trei nivele superioare sunt fosile;

 

Galeriile principale sunt: Galeria Activa, Etajul I, Etajul II, Galeria Alba, Galeria Rosie, Galeria cu Lacuri. Galeriile laterale sunt: Galeria 7 Noiembrie, Galeria 1 Mai, Galeria Moravek, Galeria Mikulas, etc. Un lucru specific pentru Pestera Vantului il constituie meandrele, care in unele locuri ajung si la 25-30 m inaltime oferind o imagine impozanta. Majoritatea salilor s-au format la intalnirea a doua falii, sau ca urmare a prabusirilor din zona faliilor. Asa sunt Sala Titanilor, Sala Mare, Amfiteatrul, Sala Neagra, Sala Ascunsa. Se diferentiaza Labirintul Racovita, cel mai incurcat sector de pestera din tara sau Galeria Hipodrom, ca o galerie de metrou.

 

Pentru acest traseu este nevoie sa pleci de vineri pentru ca te asteapta un drum lung pana la Suncuius – Bihor, locul unde vei crea amintiri pretioase alaturi de prietenii tai si custodele pesterii, Gabriel Bonaciu.

 

Sambata dimineata incepe experienta ta unica in Pestera Vantului, timp de cel putin 3 ore. Echipamentul special pentru coborare in pestera iti va fi pus la dispozitie de specialisti in domeniu: cizme, salopeta si sursa de lumina. De asemenea, veti fi insotiti de 2 ghizi ce vor avea grija ca experienta sa fie una memorabila.

 

Dupa aceasta incursiune in inima muntelui, iti propunem sa te relaxezi pe plaja salbatica amenajata langa Pensiunea Gradia. Nisipul fin de pe malul Crisului si imaginea malului stancos te va duce cu gandul la plajele din Thailanda.

 

Duminica in prima parte a zilei vei trai o alta experienta inedita, Via Ferrata pe traseul Cassio Montana Suncuius. Acesta este un traseul accesibil chiar si persoanelor care incearca pentru prima data aceasta forma de relaxare.

 

Echipamentul necesar (casca, ham si lonja) iti va fi pus la dispozitie de specialisti, cei care te vor insoti si pe traseu. Durata acestuia este de 2h 30’, insa se poate prelungi la 3h, in functie de ritmul grupului.

 

Experienta va fi pe masura curajului tau. Imaginile de poveste iar cand vei cobori cu picioarele pe pamant iti vei da seama cat de curajos ai fost.

 

Vizitarea Pesterii Vantului si traseul de via Ferrata, presupun dorinta de experiente noi, de inedit, dorinta de a iesi din zona de confort si de a incerca forme de turism mai putin comune.

 

Observatii

 

Important: Programul este gandit pentru un grup de prieteni de 4 persoane. Daca doriti sa beneficiati de aceasta experienta doar in 2 tariful va suferi modificari.

 

In cazul  in care unitatea de cazare mentionata in program nu mai are disponibilitate la momentul solicitarii va vom oferi o alta unitate de cazare cu conditii similare.