Safari in Parcurile Tsavo si Amboseli 3 nopti + Plaja 4 nopti Mombasa - Kenya
7 nopti/8 zile - de la 1954 €
Safari in Parcurile Tsavo si Amboseli 3 nopti + Plaja 4 nopti Mombasa
Tsavo, Mombasa, Kenya
Transport: Avion
Cazare: 7 nopti/8 zile
Pret: Incepand de la de la 1954 euro / persoana
Tip oferta: Sejururi

Incluse in pachet:
 • transport cu avionul Bucuresti - Mombasa si retur, zbor direct cu compania GullivAir;
 • 1 bagaj de cala de 20 kg si 1 bagaj de cabina de 5 kg;
 • transfer aeroport parc safari si parc safari hotel Mombasa cu microbuze de safari;
 • 1 noapte cu pensiune completa la Lodge Voyager Ziwani Camp in cort standard, in Parcul Tsavo West (pranzul va fi de tip pachet);
 • 2 nopti cu pensiune completa la Ol Tukai Lodge in camera standard, in Parcul Amboseli;
 • 4 nopti cazare in Mombasa la Diani Reef Beach Resort cu demipensiune in camera standard sea facing;
 • taxele de intrare in Parcurile Tsavo West si Amboseli;
 • transport local in microbuze de safari in zilele 1 si 3;
 • 1 sesiune de safari in Parcul Tsavo West;
 • 3 sesiuni de safari in Parcul Amboseli;
 • ghid-sofer vorbitor de limba engleza pentru sesiunile de safari;
 • transfer hotel aeroport in ziua plecarii;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari);
 • catering

Nu sunt incluse in pachet:
 • taxa de viza, 50 USD/ persoana;
 • asigurare medicala si storno (inclusiv COVID);
 • excursiile optionale;
 • alte mese sau bauturi decat cele mentionate in oferta;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, personal hotelier, ghizi)

Observatii Tarife

 

Preturile sunt valabile pentru minim 2 persoane participante.

Tarifele sunt dinamice si pot suferi modificari, pentru a va informa asupra pretului actualizat, va rugam sa accesati butonul „solicita oferta”.

Loading...

Safari in Parcurile Tsavo si Amboseli 3 nopti + Plaja 4 nopti Mombasa

 •  
 •  
 •   

Kenya este considerata bijuteria Africii de est si are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viata salbatica si o infrastructura turistica completa. Mai presus de toate, Kenya este destinatia ideala pentru safari deoarece o zecime din teritoriul sau este reprezentat de parcuri nationale si rezervatiii. Kenya are o populatie diversa fascinanta, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limba si cultura. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia si Luo, insa cei mai faimosi sunt localnicii inalti imbracati in rosu din tribul Masai, care inca duc o viata semi-nomada. Cultura Swahili, cu un amestec de african si asiatic, se afla de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a randul datorita comertului cu barcile din lemn de stejar vechi dhow peste Oceanul Indian cu Arabia si Persia.
Mombasa este al doilea oras ca marime al tarii si este situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port si principalul centru turistic de pe coasta. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje si recifuri din Africa iar inima orasului se afla in zona veche printre strazile inguste si arhitectura moderna. Orasul este un amestec cultural, aici putand fi vazute numeroase moschei, temple hinduse si biserici crestine.

O calatorie in Kenya este o experienta formidabila, unica din toate punctele de vedere, iar un safari in Kenya este o aventura minunata, de neuitat. Parcul National Tavo este cel mai mare si mai vechi parc national din Kenya si unul din cele mai mari din lume. Din cauza dimensiunilor vaste, parcul a fost impartit in doua parti: Tsavo Vest si Tsavo Est.

Parcul Tsavo West prezinta o serie de formatiuni stancoase si dealuri vulcanice, iar intr-o zi senina parcul ofera privelisti minunate asupra varfurilor acoperite de zapada ale Muntelui Kilimanjaro. Viata salbatica este bine reprezentata si veti avea ocazia sa vedeti zebre, gazele, girafe, impala, elefanti, lei si multe specii de pasari.

Cu privelisti catre Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa, Parcul Amboseli este unul dintre cele mai populare parcuri ale Kenyei.  Cuvantul Amboseli vine din limba masai si se traduce prin praf sarat. Acest parc este unul dintre cele mai bune din Africa pentru observarea turmelor de elefanti de la mica distanta. Parcul este numit adeseori taramul gigantilor datorita elefantilor cu colti foarte lungi, cu adevarat impresionanti. Sunt cinci tipuri de habitat in parc printre care: albia secata a lacului Amboseli, zone umede cu izvoare sulfuroase, savana si padure. In jurul parcului traiesc triburi de Masai care pastreaza modul lor de viata traditional. Veti incheia aceasta experienta minunata cu un minisejur de 4 nopti pe exotica plaja din Mombasa, la malul Oceanului Indian. Aceasta calatorie in Kenya va va depasi asteptarile!

Observatii

PROGRAM SAFARI:
Ziua 1: BUCURESTI MOMBASA PARCUL TSAVO WEST
Prezentare la aeroportul Otopeni, ora 01:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Gullivair spre Mombasa. Decolare din Bucuresti la ora 03:00 dimineata. Aterizare in Mombasa la ora locala 11:15. Dupa efectuarea formalitatilor vamale, va veti imbarca in microbuzele pentru safari si dupa un scurt instructaj sustinut de ghizii locali veti pleca spre Parcul Tsavo West (distanta de aproximativ 260 km va fi parcursa in cca 5 ore). Pranzul din aceasta zi este inclus si va fi de tip pachet. Dupa sosirea in parc, veti face o sesiune de safari pentru a observa animalele din parc. Cina si cazare la Lodge Voyager Ziwani Camp in cort standard.

 

Ziua 2: TSAVO WEST AMBOSELI
Dupa micul dejun, plecare spre Parcul Amboseli, unul dintre cele mai faimoase parcuri de safari din Kenya, atat pentru faptul ca este situat la poalele Muntelui Kilimanjaro, cat si pentru populatia de elefanti a parcului. Patru dintre cele cinci animale din categoria Big Five sunt prezente in parc: elefantul, bivolul, leul, leopardul. Privelistile din parc asupra Muntelui Kilimanjaro sunt deosebit de pitoresti si faimoase si atrag turisti din toate tarile lumii. Dupa aproximativ 4 ore veti sosi in Parcul Amboseli si va veti caza la Ol Tukai Lodge in camera standard. Veti servi masa de pranz la lodge, iar dupa amiaza veti face primul safari in Parcul Amboseli pentru a observa animalele din parc.

 

Ziua 3: PARCUL AMBOSELI
Azi veti face doua sesiuni de safari in Parcul Amboseli: una dimineata devreme si una seara, la apusul soarelui, acestea fiind orele zilei in care animalele sunt active si pot fi observate mai usor. Micul dejun, pranzul si cina vor fi sevite la lodge. Cazare la Ol Tukai Lodge in camera standard.

 

Zilele 4-8: PARCUL AMBOSELI MOMBASA
Dupa ce veti servi micul dejun, va veti imbarca in microbuzele de safari pentru plecarea spre hotelul din Mombasa. Distanta pana la hotelul din Mombasa va fi parcursa in cca 8 ore. Sosire la hotelul din Mombasa unde va veti caza pentru urmatoarele 4 nopti.

 

CONDITII DE CALATORIE IN KENYA IN CONTEXTUL COVID-19:

– Pentru intrarea in Kenya este obligatorie prezentarea unui test molecular de tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maxim 96 de ore inainte de sosirea in Kenya. Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza. Rezultatul testului PCR trebuie sa contina urmatoarele informatii in limba engleza: numele turistului (asa cum apare in pasaport), numele si adresa laboratorului care a efectuat testarea, trebuie sa fie mentionat ca tipul testului efectuat este PCR, precum si data efectuarii testului si rezultatul testului;

– Turistii trebuie sa aiba o temperatura corporala sub 37.5°C și sa nu prezinte simptome gripale;

– Este obligatorie completarea formularului online, înainte de călătorie, la următoarea pagină de internet: https://ears.health.go.ke/airline_registration/ și prezentarea la sosirea în acest stat a codului QR recepționat pe e-mail

 

 

INFORMATII CU PRIVIRE LA OBTINEREA VIZEI PENTRU KENYA:

– Cetățenii români pot călători în Kenya în baza unei vize de intrare.

– Începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români care doresc să călătorească în Kenya trebuie să aplice online, anterior călătoriei, pe paginile de internet http://account.ecitizen.go.ke/register , www.evisa.go.ke  în vederea obținerii în prealabil a vizei electronice kenyene. Nu se mai emit vize la sosirea în acest stat.

– Pentru viza cu o singură intrare – “Single Journey Visa (Business or Tourism)”, costul este de 50 USD.

– Pentru calatorie este necesar sa detineti un pasaport simplu electronic (nu temporar) valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Toti copiii au nevoie de pasaport;

– Pentru informații suplimentare cu privire la pașii de urmat în vederea solicitării online a vizei de intrare pe teritoriul Kenyei, vă recomandăm să accesați următorul link:  eVisa-newspaperad – eVisa-newspaperad.pdf (mae.ro)