Sicilia – Italia
Sicilia
Italy
Transport: Avion
Cazare: 7 nopti / 8 zile
Pret: Incepand de la € / persoana
Tip oferta: Pachet
Transfer: Aeroport - Hotel - Aeroport


Sicilia, situata in sudul Italiei, este cea mai mare insula din Marea Mediterana. Totodata, este si cea mai cunoscuta destinatie de vacanta, datorita litoralului dar si a naturii pitoresti. Cu siguranta va satisface cerintele tuturor iubitorilor de plaje superbe sau ale pasionatilor de arta, cultura, traditie si istorie.

Sicilia este un taram cu o diversitate culturala care dateaza inca din antichitate, fiind influentata de diverse civilizatii precum normanzii, spaniolii araginezi, maurii din nordul Africii, grecii antici si romanii. Pe langa numeroasele magazine, piete, restaurante si localuri traditionale, marile orase ale insulei adapostesc diverse ruine ale vremurilor mult apuse.

Climatul insulei este foarte bland, ceea ce face posibila cultivarea citricelor, vitei de vie si a maslinilor. Bineinteles, si statiunile de litoral beneficiaza de acest climat cald si bland.

Cea mai cunoscuta statiune este Taormina, situata pe coasta de est a insulei. Statiunea este o combinatie intre munti, mare, stanci abrupte si istorie. Orasul abunda in cladiri istorice si gradini publice, pline de verdeata si flori. O atractie pe care nu trebuie sa o ratati este teatrul grecesc, de unde puteti admira o frumoasa priveliste a coastei.


loading