Kraft Your Experience with BMW!  - Romania
2 nopti / 3 zile - 409 €
Kraft Your Experience with BMW! 
Richis, Romania
Transport: Individual
Cazare: 2 nopti / 3 zile
Pret: Incepand de la 409 euro / persoana
Tip oferta: Calatorii Free Spirit

Incluse in pachet:
 • 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un decor autentic la Alma-Via Guesthouse;
 • participarea la atelierele specificate in program;
 • inchiriere 3 zile BMW X1 xDrive;
 • consultanta turistica telefonica pe toata perioada desfasurarii excursiei din partea consultantului de turism din cadrul agentiei Free Spirit Travel.

Nu sunt incluse in pachet:
 • mesele de pranz si cina;
 • garantie returnabila inchiriere BMW;
 • taxele pentru vizitarea obiectivelor.

Observatii Tarife

Tariful pachetului a fost calculat pentru un BMW X1 xDrive, iar in functie de optiune, tarifele variază conform tabelului de mai jos.

 

Doar prima persoana care achizitioneaza acest pachet plateste tariful de 409 €, cea de a doua, plateste doar o diferenta de 168 €.

Tip auto Tarif/pachet Nr. km permisi Garanție
BMW X1 xDrive  409 € 1050 km 500 €
BMW X2 xDrive  423 € 1050 km 500 €
BMW X3 xDrive 490 € 1050 km 1,000 €
BMW X4 xDrive  511 € 1050 km 1,000 €
BMW X5 xDrive  611 € 1050 km 1,200 €
BMW X6 xDrive  611 € 1050 km 1,200 €

Loading...

Kraft Your Experience with BMW! 

 •  
 •  
 •   

Am conceput acest pachet cu gandul la tine, calatorule free spirit, si dorindu-ne sa aducem un plus de valoare serviciilor oferite.

 

Pentru ca vrem sa-ti hranim spiritul liber, am incheiat un parteneriat cu cei de la Bavaria Mobility si-ti propunem sa redescoperi Romania la bordul unui BMW.

 

#rentyourBMW #freespirittraveler

 

#discovertheplanet #rediscoveryourself #befreespirit

 

Kraft Your Experience with BMW!

 

O poarta de acces, deschisa timp de 3 zile, catre cunoasterea specificului si traditiilor din zona Mediasului si oportunitatea de a avea acces la secrete pastrate de generatii. Hai sa mesteresti alaturi de localnici, calfe si artsti populari, pasionati ai frumosului si pastratori ai traditiilor!

 

Ziua 1

 

In prima zi a calatoriei tale spre experiente transilvanene vei face un drum lung spre inima Transilvaniei, insa acest drum va fi parcurs pe Valea Oltului, unde te vei putea bucura de peisaj.

 

Prima experienta autentica o vei avea in Richis, la Rotaria lui Christian Rummel. Christian Rummel este un neamt din Bavaria, care la 22 ani a hotarat, ca vrea sa fie o calfa calatoare. Dupa trei ani si o zi de ucenicie in ale tamplariei si dulgheriei, conform codului calfelor, a devenit mester adevarat. Christian s-a stabilit in Richis, un satuc din apropierea Mediasului si a luat in arenda fostul atelier de dulgherie. Norocul a facut ca aici in Richis, unul dintre putinii sasi ramasi sa fie mester rotar. Christian a deprins, astfel, si mestesugul rotariei, iar astazi este unul dintre cei mai vestiti mesteri tamplari din Transilvania. In atelierul lui vei deprinde tainele lucrului cu lemnul brut, masiv. Vei invata sa pretuiesti lemnul si sa ii dai forme simple si trainice. Totodata, vei afla o multime de lucruri despre arhitectura traditionala a Transilvaniei. Atelierul dureaza aproximativ 1h 30’.

 

Dupa aceasta experienta inedita te vei indrepta spre Alma Vii, locul unde te vei caza intr-un decor de poveste, intr-o pensiune ce te va introduce in viata traditionala a localnicilor, Alma – Via Guesthouse.

 

 

Ziua 2

 

Dupa servirea micului dejun traditional, in tihna, in inima Transilvaniei, iti propunem sa vizitezi frumoasa biserica evanghelica fortificata din satul Alma Vii. Biserica saseasca se afla pe panta unui deal care domina comuna si dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea, dar fortificatia din jurul ei a fost ridicata aproape doua secole mai tarziu. La inceputul secolului XVI, biserica de tip biserica-sala de mici dimensiuni a fost fortificata prin suprainaltarea corului cu doua etaje de aparare.

 

Dupa aceasta vizita, drumul tau va continua spre Apos, locul unde vei cunoaste oameni care pun mult suflet in ceea ce fac si care au in grija Villa Abbatis. Acesta este locul in care, cu ajutorul gazdelor, Mihai si Bianca, vei calari unul din caii blanzi de care, cel mai probabil, te vei indragosti.

 

Caii de la Villa Abbatis te vor purta prin vai abrupte, paduri seculare ori prin sate mici pierdute printre vai. Vei afla cum timp de sute de ani, sasii si romanii deopotriva, au invatat sa traiasca in deplina armonie cu natura si cum intregul lor rost in viata s-a cladit pe intelegere si sprijin reciproc. Sedinta de calarie dureaza 1 h 30.

 

Pont: Dupa sedinta de calarie iti recomandam sa servesti masa la Villa Abbatis, o masa simpla cu bucate traditionale. Atentie, daca iti doresti acest lucru, ar trebui sa ne informezi cu o zi inainte pentru a face o programare. Este o unitate mica, iar fluxul de turisti nu este mare, ceea ce inseamna ca orice vizita in acest spatiu se programeaza.

 

Dupa vizita la Villa Abatis vei merge in apropiere, pentru a participa la un atelier de tiglarie traditionala.

 

In Transilvania sunt 14 modele de tigle traditionale. Sute de ani, tiglele au fost produse manual, in mici ateliere si au fost facute sa reziste sute de ani. Pe acoperisul multor biserici din Transilvania inca se mai afla tigle din anii 1700. Mestesugul tiglariei este deopotriva complex si ascuns. Nu este la indemana oricui sa faca o invelitoare trainica. La Apos, Asociatia Monumentum, a construit un atelier ce reinvie aceasta traditie aproape pierduta. Aici vei descoperi istoria si evolutia acoperitorilor transilvane si te vei implica activ in aprofundarea acestui mestesug. O bucata de ceramica, arsa sau nu, iti va ramane o trainica amintire din acest loc. Atelierul dureaza aproximativ 2h.

 

 

Ziua 3

 

Dupa ce te vei bucura de o noua zi  cu mic dejun servit in tihna la Alma Vii, vei pleca spre Sighisoara pentru o ultima experienta inedita.

 

Timp de doua ore vei intra in istoria naturala a locului, intr-un atelier de arbori seculari ai Transilvaniei.

 

In apropiere de Sighisoara, alaturi de o persoana specializata pentru aceasta activitate, Cosmin Moga, vei observa cateva monumente naturale aparte: arborii seculari din rezervatia Breite. Cu acest prilej vei intelege importanta lor in cadrul ecosistemelor din sudul Transilvaniei, vei invata sa deosebesti o multime de plante de pe pajisti si in cele din urma vei afla cum, cu chibzuinta, oamenii din Transilvania au reusit pana in zilele noastre sa mentina viabil cel mai diversificat ecosistem al Europei. Atelierul dureaza aproximativ 2h.

 

Experienta va fi completata de gustul preparatelor traditionale din zona, iar confortul celor peste 700 de km parcursi va fi asigurat de BMW-ul pe care-l vei conduce.

 

Totul este pregatit pana in cel mai mic detaliu, iar tie nu-ti ramane decat sa te implici in experienta ce ti-a fost pregatita.

 

Drive and feel like a free spirit!

 

Daca ti-am starnit curiozitatea si vrei sa ai parte de aceasta experienta, da-ne de veste. Suntem aici pentru tine.

Observatii

CONDITII DE INCHIRIERE BAVARIA MOBILITY

 

Plecarea si preluarea autoturismului se face din Bucuresti.

 

Note:

In cazul in care unitatea de cazare mentionata in program nu are disponibilitate in perioada solicitata va vom oferi o alta optiune pentru cazare in conditii similare.

Daca tot te afli inima Transilvaniei iti propunem sa incerci niste preparate culinare specifice acestei zone: ciorba de pui cu tarhon, ciorba de rubarba, tocanita ardeleneasca, creier macelaresc, bulz ardelenesc, lichiu si lista poate continua.

 

Tarife vizitare obiective:

 • Biserica fortificata Alma Vii – 10 lei/persoana