Informații călătorie în Thailanda

Informații călătorie în Thailanda

24 ian. 2022

Ne tot uităm pe prognoze și vremea mohorâtă parcă tot nu se mai termină.

Urmează încă cel puțin două luni în care parcă avem nevoie de puțină căldură exotică, cât mai departe de temperaturile astea cu minus.

Nu mai vorbim de nevoia de relaxare și deconectare după un final de an ca de obicei agitat și după un început de an cu planificări și taskuri noi, care ne-au umplut agenda 😊.

Dacă în 2021 ne-am concentrat pe propuneri de vacanta si consultanță pentru pachetele cu destinații ca Republica Dominicană, Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt sau Madeira, în 2022 facem un pas mare, așteptat de multă lume și vă propunem minunata și exotica THAILANDA.

O destinație care înainte de pandemie era în topul nostru scurt și pe care o iubim  și o recomandăm nu doar ca destinație de relaxare de vacanță, dar și ca o destinatie unde cultura, viața cotidiană, templele budiste și zâmbetele oamenilor ne fac să simțim exotismul în fiecare moment și la fiecare pas, cuvânt, floare, fruct sau cocktail 😊.

Și pentru că urmărim de mult subiectul, nu numai că ne-am documentat ca întotdeauna consistent, să putem aduce informații utile și precise, dar am hotărât să trimitem buzduganul înainte și colega noastă Alina, precum pe vremuri Spătarul Milescu 😊 a plecat la fața locului să experimenteze noile realități ale Thailandei, să găsească ce e mai bun pentru clienții și partenerii nostri și, la fel ca și Spătarul Milescu 😊, să ne informeze printr-o serie de articole scrise chiar de acolo, de sub soarele plajelor minunate din Koh Phangan.

Sau, după preferințe, de sub cerul roșiatic al apusurilor de peste mare ☺.

Vom începe însă cu informațiile necesare pentru a putea să ajungeți și voi acolo, și prima întrebare pe care probabil v-o puneți este dacă Thailanda s-a redeschis pentru turiștii romani.

Răspunsul este un simplu “Da”.

Chiar dacă procedura de intrare pare un pic mai complicată la început, urmărită pas cu pas și având noi grijă să aveți toate sfaturile și informațiile necesare, sigur o să puteți cât de repede să vă bucurați de o vacanța în Thailanda.

Încă din iulie 2021, Thailanda a decis deschiderea limitată pentru turiști prin programul Sandbox.

Începând cu luna noiembrie și până în 10 ianuarie a existat și așa numitul program Test &Go, dar acest program a fost pus în așteptare în urma numărului mare de cazuri Omicron înregistrate în ultima perioadă. Sunt șanse mari să fie redeschis, dar până atunci ne rezumăm doar la Sandbox.

PS EDIT  😊: se redeschide Test&Go de la 1 februarie, detalii aici https://free-spirit.ro/veste-buna-thailanda-redeschide-incepand-cu-1-februarie-programul-testgo/.

Ce este Sandbox ? 

La început destinat doar insulei Phuket a fost extins din ianuarie 2022 și la insulele Samui, Koh Tao, Koh Phangan,  Krabi și Phangng, destinatii noi, exotice, de plajă și relaxare.

Acest program presupune să stai primele 7 zile pe una din insulele de mai sus într-un hotel “SHA+” (adica acreditat expres de Ministerul de Turism thsilandez pentru acest program).

Sunt super multe, de toate categoriile, la toate preturile și pe toate gusturile și în cele șapte zile pe insulă nu veți fi limitat în niciun fel.

După cele 7 zile pe insula sunteți liberi să plecați în orice altă parte a Thailandei 😊.

Deci practic ZERO restricții.

 

Care sunt totuși condițiile programului Sandbox?

Ce documente ai nevoie?

 • Certificat de vaccinare;
 • Rezultat RT-PCR COVID 19 negativ, în engleză, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie;
 • Asigurare medicală de călătorie de minim 50 000 euro, în engleză, în care suma asigurată trebuie să fie specificată în Euro sau USD, nu se acceptă asigurări cu suma în RON;
 • Thai Pass, detalii despre acest document le prezentăm puțin mai jos;
 • Voucher de cazare pentru primele 7 zile la hotel din categoria “SHA Extra +”, în care se confirmă că ați plătit 7 zile de cazare în Krabi, Phang-Nga, Phuket, Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao. Atenție, simpla confirmare a rezervării de pe un site de rezervări online nu este suficientă. Voucherul/confirmarea trebuie să fie însoțite de un număr de confirmare unic prin care hotelul garantează șederea voastră timp de 7 zile în siguranță și eventual transferul de la aeroport la hotel;
 • Dovada că ați plătit în avans cele două teste RT-PCR COVID 19, via www.thailandpsas.com –se face online pe linkul de mai sus pentru Krabi, Phang-Nga sau Phuket și la rezervare hotelului pentru Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao, caz în care confirmarea hotelului este însoțită și de specificația clară că ați plătit și cele două teste. La punctul următor regăsiți detalii clarificatoare;
 • Documentele pentru viză – puteți verifica procedura pe site-ul Ambasadei Regatului Thailandei . Atenția, dacă nu depășiți 15 zile în Thailanda viza se obține și în aeroport și procedura este mult mai simplă.

 

Aveți întrebări legate de detaliile testărilor, câte teste faceți, unde și când le faceți?

1 înainte de a pleca în călătorie, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea călătoriei ;

1 când ajungeți în Thailanda, în aeroport la sosire ;

1 în ziua 5 la punctul de testare pe care îl alegeți sau o sa vi-l recomandam noi.

Cum se rezervă și cât costă testele?

Călătorii care aleg destinațiile Krabi, Phang-Nga sau Phuket pot rezerva și plăti testele via www.thailandpsas.com  și costă 2100 Baht / test sau 4200 Baht / 2 teste (1€ ~37Bath)

Călătorii care aleg ca destinații insulele Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao  pot rezerva și plăti testele odată cu rezervarea hotelului “SHA+”, costă 2200 Baht / test sau 4400 Baht / 2 teste. Primul test îl vor efectua în Aeroportul Samui și al doilea test în orice punct de testare din Koh Samui, Kho Phangan sau Kho Tao.

 

Ce este  Thai pass și ce documente trebuie să pregătiți înainte de a aplica?

Thai pass-ul este un permis de intrare, se completează și se încarcă documente  în aplicația https://tp.consular.go.th/.

După ce aplicați, durează între câteva ore și 7 zile și dacă totul este în regulă vi se va elibera un QR Code care se primește via email.

În cazul în care nu ați depus toate documentele respectând condițiile veți primi un răspuns negativ tot via email.

Ce documente trebuie să pregătiți înainte de a aplica?

 • Foto pașaport doar pagina cu fotografia;
 • Foto Certificat vaccinare și foto QR Code certificat vaccinare. Se încarcă același certificat pentru ambele sau toate trei dozele, dacă e cazul;
 • Foto confirmare *hotel SHA Extra + , de la hotel care să confirma plata integrală;
 • Foto confirmare plată teste – în care să apară RT-PCR Receipt Number;
 • Foto asigurare medicală în engleză, cu suma asigurată de minim 50 000 Euro

Documentele trebuie încărcate în format jpg, png sau jpeg.

Alte informații interesante:

 • Toate țările, fără excepție sunt eligibile pentru acest program.
 • Puncte de intrare cu avionul – ATENȚIE programul este destinat doar celor care ajung cu avionul pe Phuket International Airport pentru Krabi, Phang-Nga și Phuket; Bangkok’s International Airport, doar tranzit pentru zboruri interne „sigilate” – adică zboruri destinate programul Sandbox Ko Samui sau Samui International Airport.
 • Destinațiile eligibile: Krabi, Phang-Nga, Phuket, Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao).

Călătorii care optează pentru  Krabi, Phang-Nga, sau Phuket pot schimba hotelul de două ori pe parcursul celor 7 zile, dar este necesar ca ambele hoteluri să fie SHA++. Călătorii care optează pentru Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao  pot schimba hotelul de trei ori pe parcursul celor 7 zile, dar trebuie să stea prima noapte în Ko Samui până primesc rezultatul testului negativ și apoi pot să schimbe hotelul din Ko Samui în hotel în Koh Phangan sau Ko Tao sau în alte hoteluri în Koh Samui. Toate hotelurile rezervate în primele 7 zile trebuie să fie SHA ++

Vaccinuri aprobate: CoronaVac (Sinovac), AstraZeneca (Vaxzevria, Covishield), Pfizer-BioNTech, (Comirnaty), Moderna, Janssen (Johnson & Johnson), COVILO (Sinopharm), Sputnik V, Covaxin, Medigen.

Ce se întâmplă la intrarea în Thailanda, cum se procedează, ce documente prezentați, veți afla de la consultanții Free Spirit. Nu este nimic complicat, a mers super repede, sunt organizați și au fost super atenți la detalii gen scaune, pixuri, etc pentru toată lumea ca să poți completa ușor documentele și să nu fie înghesuială.

Desigur că informațiile prezentate mai sus pot fi completate cu detalii specifice pentru călătoriile cu copii sau călători care nu sunt complet vaccinați, hotelurile din programul SHA++, dar toate acestea pot să fie un subiect plăcut de discuție cu consultanții Free Spirit Travel.

Urmează în seria de articole despre Thailanda:

Itinerar recomandat, perfect pentru a te bucura de Thailanda

Hoteluri recomandate în Phuket

Hoteluri recomandate în Samui

O altfel de călătorie în Thailanda – Koh Phangan și long stay travel.

Ne vedem în Thailanda!

Citește in continuare

Urmărește-ne pe Facebook

Recenzii

 • positive review  Ca de la un spirt liber la altul, multumita lor am avut o experienta extraordinara in Egipt. Au dat dovada de profesionlism si prietenie, promptitudine si caldura in a gasi cele mai bune solutii, au raspuns cu drag la toate intrebarile complet si eficient. E mai mult decat o agentie de turism, e ca un prieten care te ghideaza si te ajuta spre experiente de travel de neuitat.

  Adriana Osipov Avatar Adriana Osipov
  30 ian. 2021

  positive review  Suntem foarte multumiti dupa prima vacanta din acest an, cu Free Spirit si nu ne asteptam sa fie atat de prompti si deschisi catre toate solicitarile noastre. Alexandru rulzzz! Atata grija si bunavointa a avut baiatul asta cu toate "avioanele" noastre, ca merita tot respectul! Si o prima! 😁

  Adina Țămbrescu Avatar Adina Țămbrescu
  26 ian. 2021
 • positive review  Am revenit de 2 zile din vacanta de vis in Maldive, vacanta pe care am organizat-o cu ajutorul Free Spirit Travel. Desi suntem cam carcotasi si este greu sa ne multumesti pe toti (suntem un grup de 6 persoane), acum nu avem ce reprosa. Alexandru, agentul nostru de la Free Spirit Travel, a reusit sa ne impace pe toti si ne-a gasit cazarea perfecta, cele mai bune conditii de zbor, ne-a raspuns la toate intrebarile si a fost mereu in legatura cu noi. Recomand cu caldura Free Spirit Travel si sunt sigura ca vom apela si pe viitor la ajutorul lor.

  Simona Tocu Avatar Simona Tocu
  26 ian. 2021

  positive review  Mulțumim întregii voastre echipe pt tot suportul acordat in ceea ce privește experiența noastră de neuitat din Thailanda!!! Vom apela cu încredere și pt următoarele destinații!!! 🥳🥳🥳

  Nelly Moise Avatar Nelly Moise
  2 mart. 2020
 • positive review  Excursii frumoase si bine organizate.

  Dina Elena Avatar Dina Elena
  23 oct. 2019

  positive review  A wonderful adventure in Japan

  Lidia Giurgiu Avatar Lidia Giurgiu
  23 sept. 2019
 • positive review  Sunt niste oameni super, deschisi, amabili si plini de sfaturi de la care ai ce invata. Excursia din Japonia a fost una fantastica si datorita lor. Keep it on! :)

  Geo Munteanu Avatar Geo Munteanu
  14 mai 2019

  positive review  Oameni profesioniști, amabili și atenți la dorințele mele! Am avut parte de vacante superbe, fără surprize neplăcute sau alte costuri suplimentare fata de cele discutate! Recomand cu drag

  Anca Herciu Avatar Anca Herciu
  13 mai 2019
 • positive review  Toate așteptările mi-au fost întrecute, recomand tuturor Free Spirit Travel! Datorită lor un vis mult dorit a devenit realitate. Țin să le mulțumesc și "ghidușilor" Iani și Alex care au fost alături de noi în aventura Japonia 2019. Vă doresc mult succes în continuare! 😊 Cu drag, campionul internațional la sforăit din orice poziție, Dănuț Popa.

  Popa Danut Şi Artemis Avatar Popa Danut Şi Artemis
  30 apr. 2019

  positive review  profesionalism ,bun simt,diplomatie si multa siguranta!

  Ena Giurgean Avatar Ena Giurgean
  12 apr. 2019
 • positive review  Am fost in Japonia !...o călătorie bine organizata iar tânăra echipa de ghizi, Iani și Alexandra, sunt minunați ,foarte bine pregătiți in ceea ce fac, și o fac punând mult suflet și responsabilitate. Ii recomand cu caldura !

  Daniela Calinescu Iancu Avatar Daniela Calinescu Iancu
  11 apr. 2019

  positive review  O agenție de nota 20 ! Ii mulțumesc în special d-lui Alexandru Voinescu pentru modul în care a transformat o vacanta frumoasa într-una minunata ! Recomand 100% !

  Andreea Ioniță Avatar Andreea Ioniță
  3 dec. 2018

Categorii Blog

Articole Recente

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

Veste bună! Thailanda redeschide, începând cu 1 februarie, programul Test&Go

Informații călătorie în Thailanda

8 mituri si legende populare thailandeze

Koyo, fascinația Japoniei toamna

Cele mai recente oferte

Exotic

Profita acum de cele mai bune oferte pentru Republica Dominicana, Cuba, Mexic, Thailanda, Maldive, Indonezia sau pentru destinatia la care visezi.


Descopera

Concerte

Euforie, distractie si vibratie . Regaseste-te in diversitatea evenimentelor si concertelor recomandate de Free Spirit.


Descopera

Citește în continuare

Destinatii de calatorie pentru luna aprilie

Japan by Myself

5 lucruri de facut in Dubrovnik

5 locuri secrete in Viena

O vizita pe Insula Margareta, din Budapesta