Excursie de o zi – Pe urmele lui Vlad Țepes și mânăstiri din Valahia - Romania
1 zi -
Excursie de o zi – Pe urmele lui Vlad Țepes și mânăstiri din Valahia
Targoviste, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 1 zi
Pret: Incepand de la euro / persoana
Tip oferta: Circuite


Excursie de o zi – Pe urmele lui Vlad Țepes și mânăstiri din Valahia

Traseul excursiei noastre va fi următorul:

  • București – Târgoviște – Corbi de Piatră – Curtea de Argeș – Cetate Poienari – Baraj Vidraru – București

Ora și punct de plecare: 7.00, din fața Gării Obor (Bulevardul Gara Obor 1-3).

 

 

Pornim spre Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești, unde vizităm Curtea Domnească. Cu o istorie care se întoarce în secolul al XV-lea, această fostă curte domnească a fost folosită ca reședință de unii dintre cei mai cunoscuți domnitori ai Țării Românești, printre care Constantin Brâncoveanu și legendarul Vlad Țepeș care a construit emblematicul turn Chindia, parte integrantă a sistemului militar defensiv.

 

 

Următorul obiectiv îl reprezintă Mânăstirea Corbii de Piatră din comuna Corbi, Argeș; Ansamblul rupestru a fost săpat în stâncă (gresie), în secolul al XIV-lea și reînființat în 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Inițial, biserica avea 2 altare pe un singur naos, lucru unic în România. Totodată, pictura interioară este remarcabilă, realizată în stil bizantin de secol XIV. Localitatea este atestată ca fiind locul de baștină al Corvineștilor. În prezent încă se mai pot observa în zonă ruinele castelului lui Voicu, tatăl lui Ioan de Hunedoara.

 

Ne îndreptăm apoi către Curtea de Argeș, o altă fostă capitală a Țării Românești, mai veche decât Târgoviște. Mânăstirea cu același nume reprezintă o bijuterie arhitecturală. Construită în secolul al XVI-lea, cu marmură și dale aduse din Constantinopol, actualul edificiu datează din 1875, când arhitectul francez André Lecomte du Nouy a salvat complexul monastic, care se afla aproape în ruină. De asemenea, reprezintă un important mausoleu regal – membrii Familiei Regale a României (Hohenzollern – Sigmaringen), însuși fondatorul (Sf. Neagoe Basarab), fiind înmormântați aici.

 

Continuăm drumul spre munți, unde vom urca la Cetatea Poienari – adevărata cetate de refugiu construită de Vlad Țepeș, ce păzește valea râului Argeș și oferă o vedere panoramică superbă. Trebuie să urcăm 1470 de trepte pentru a ajunge acolo, însă priveliștea merită acest efort.
După vizita cetății continuăm drumul amonte, pe Argeș. Barajul Vidraru de pe malul râului Argeș este o bijuterie inginerească. Construit în 1966 pentru a crea hidroelectricitate, a fost al cincilea cel mai mare baraj din Europa la acea vreme.  De aici ne întoarcem în București, unde vom ajunge în cursul serii.

 

 

 

Tariful include:

  • transport și ghidaj pe traseul menționat;
  • parcări

 

Tariful nu include:

  • Intrările la obicetivele turistice din program, se achită individual la fața locului:

– Curtea Domnească Târgoviște: 12 lei/persoană , 6 lei/ pensionar

– Mănăstirea Curtea de Argeș: 5 lei/persoană

– Cetate Poenari: 10 lei/persoană , 5 lei/ pensionar

  • Alte cheltuieli de natură personală.

In cazul in care nu se strange un numar minim de participanti pentru o anumita data de plecare se vor reorganiza pentru alta data care intruneste un numar mai mare de participanti.

Se respecta masurile de protectie impuse de COVID-19 pe durata desfasurarii excursiei.

 

Vă așteptăm cu drag alături de noi!