Excursie de o zi – Mogosoaia, Snagov și zona viticola Dealu Mare - Romania
1 zi - 27 €
Excursie de o zi – Mogosoaia, Snagov și zona viticola Dealu Mare
Dealu Mare, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 1 zi
Pret: Incepand de la 27 euro / persoana
Tip oferta: Circuite


Loading...

Excursie de o zi – Mogosoaia, Snagov și zona viticola Dealu Mare

 •  
 •  
 •   

 

Traseul excursiei noastre va fi următorul:

 • București – Mogoșoaia – Crama Lacerta – Snagov- București

 

Ora și punct de plecare: 8.00, din fața Gării Obor (Bulevardul Gara Obor 1-3).

 

 

Vă propunem o incursiune în apropierea orașului București, cu interes asupra uneia din reședințele domnești brâncovenești, Palatul Mogosoaia, apoi presupusul loc de veci al domnitorului Vlad Țepeș, dar și o oprire la una din cramele din zona Dealu Mare pentru o experiență bahică.

 

 

Părăsim orașul dis de dimineață și ne oprim în scurt timp la Mogoșoaia pentru vizita ansamblului rezidențial brâncovenesc construit de domnitorul Constantin Brâncoveanu în 1702. Complexul este constituit din mai multe clădiri – palatul propriu-zis, cuhnia, casa de oaspeți, cavoul familiei Bibescu (care a și deținut proprietatea în secolul al XIX-lea), respectiv biserica cu hramul Sf. Gheorghe. Avariat în urma distrugerilor din Primul Război Mondial, a fost restaurat de Martha Bibescu în 1927; devalizat după Nationalizare, palatul a fost refăcut după 1977, în prezent adăpostind Muzeul de Artă Brâncovenească din cadrul Muzeului Național de Artă.

 

 

Plecăm apoi către zona viticolă Dealu Mare, probabil cea mai cunoscută din România prin podgoriile sale. Degustăm câteva sortimente de vinuri și apoi ne continuăm drumul către un alt obiectiv important, Mănăstirea Snagov. Prin poziția sa strategică, pe o insulă în mijlocul lacului omonim, acest loc atrage mulți vizitatori.

 

 

Important monument istoric și de artă feudală, construcția mănăstirii se pierde în negura vremii, prima menționare fiind din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân (1408). Alți domnitori valahi și-au adus contribuția ulterioară, menționând aici pe Vlad Țepeș sau Neagoe Basarab. În jurul anului 1456 Vlad Țepeș, dispune construirea unui zid de apărare, a unui pod, a unei închisori pentru trădători și tâlhari și a unui tunel de refugiu pe sub apa, care ar exista și astăzi. Pe locul acesta, încărcat de mister și bântuit de sufletele celor uciși, se înălța biserica actuală zidită de Neagoe Basarab la 1521 (cea anterioară fiind distrusă de un puternic cutremur). Avariată de diferite cutremure, a fost refacută de fiecare dată, ultima reparație fiind de data recentă, 1998-2000.

 

 

Mănăstirea este faimoasă și datorită presupusei înmormântări a lui Vlad Țepeș în incinta acesteia, iar de aici speculatii pe marginea acestui subiect, înca invăluit în miste, deoarece mormântul cercetat nu a relevat date suficiente pentru a confirma această teorie.

 

De aici ne vom îndrepta spre București unde vom ajunge în cursul după amiezii.

 

 

Tarif: 135 lei/persoană*

*Tarif calculat pentru grup de 45 persoane. Tariful se poate modifica dacă numărul de participanți este mai mic de 45 persoane.

În funcție de numărul de participanți înscriși până la data de 17 septembrie 2020 tariful poate crește cu:

 • 45 lei/persoană dacă se va constitui grup de 17 persoane (microbuz 18 locuri);
 • 70 lei/persoană dacă grupul va fi doar de 6 persoane (microbuz 7 locuri)

Înscrierea se face prin achitarea integrală cu pana la 30 zile inainte de plecarea aleasa.

În cazul în care se renunță la excursie cu mai mult de 30 zile inainte de plecare sumele achitate se restituie integral.

 

Tariful include:

 • transport și ghidaj pe traseul menționat;
 • parcări;
 • Degustare vin zona viticolă Dealu Mare.

 

Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice din program, se achită individual la fața locului:
 • Palat Mogoșoaia: 6 lei/persoană;
 • Alte cheltuieli de natură personală

 

In cazul in care nu se strange un numar minim de participanti pentru o anumita data de plecare se vor reorganiza pentru alta data care intruneste un numar mai mare de participanti.

Se respecta masurile de protectie impuse de COVID-19 pe durata desfasurarii excursiei.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!