Excursie Chisinau – Iasi - Romania
2 nopti/3 zile - 180 €
Excursie Chisinau – Iasi
Iasi, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 2 nopti/3 zile
Pret: Incepand de la 180 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
 • transport cu autocarul pe tot parcursul celor 3 zile;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun ( Chisinau hotel 3*, Iasi - hotel 3* central);
 • mesele de pranz din zilele 2 si 3;
 • 2 cine;
 • vizita si degustare cramele Cricova;
 • ghid/insotitor din partea agentiei de turism;
 • obiectivele turistice mentionate in program.

Nu sunt incluse in pachet:
 • masa de pranz din ziua 1 (va sugeram sa aveti sandvisuri pe care sa le servitii la popas).
Loading...

Excursie Chisinau – Iasi

 •  
 •  
 •   
Chisinau – Iasi

Ziua 1 – 18 septembrie 2019

 

Vom pleca din Bucuresti dis de dimineata, pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Barlad – Husi – Chisinau. Prima oprire va fi la  Husi unde vom vizita Episcopia Husilor, intemeiata in anul 1598. De la Husi ne indreptam spre punctul de trecere al frontierei – Albita si apoi la Manastirea Capriana, una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova, aflata la 50 km de Chisinau. Manastirea a fost intemeiata in anul 1429 si este asezata intr-o zona pitoreasca. Manastirea a fost folosita mult timp drept resedinta de catre mitropolitul Moldovei, iar intre domnitorii care au ctitorit-o se numara si domnitorul Stefan cel Mare. Continuam cu tur auto si pietonal al Chisinaului. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Biserica Sf. Pantelimon si Catedrala Mitropolitana. Cina si cazare hotel 3* Chisinau.

 

Ziua 2 – 19 Septembrie 2019

 

Dupa micul dejun vom pleca spre orasul viticol subteran Cricova. Cricova este una dintre cele mai populare vinarii, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km. Aici vom degusta 4 vinuri selecte alaturi de o gustare. Ne vom continua traseul spre complexul medieval Orheiul Vechi, ce ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Raut. Orheiul Vechi este cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflat in proces de nominalizare de inscriere pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Dupa vizitarea Orheiului Vechi, vom servi masa de pranz cu bucate traditionale la Butuceni si apoi ne vom continua drumul spre Iasi. Cina si cazare Iasi hotel 3*.

 

Ziua 3 – 20 Septembrie 2019

 

Astazi vom admira obiectivele turistice emblematice ale Iasiului: Catedrala Mitropolitana ce gazduieste moastele Sf.Cuvioase Parascheva, Manastirea Sfintii Trei Ierarhi – cel mai important monument ctitorit de Vasile Lupu si Palatul Culturii – un simbol al orasului si cea mai spectaculoasa realizare a stilului neogotic din Romania. Dupa descoperirea orasului Iasi ne continuam traseul spre Ruginoasa pentru a vizita Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un palat construit in stil neogotic in anul 1804, care a apartinut initial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii. Dupa vizitarea palatului ne vom indrepta spre locul unde vom servi masa de pranz si apoi spre Bucuresti unde circuitul Chisinau – Iasi se va finaliza in jurul orei 21.30.

Acest circuit face parte din seria de circuite marca Senior by Free Spirit Travel. Daca vrei sa fii la curent cu toate noutatile noastre poti sa ne urmaresti pe pagina noastra de Facebook

Observatii

Plata se face 50% in momentul inscrierii iar diferenta pana la 30 iunie 2019.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva, fiind stabilita de Ministerul de Turism al tarii respective si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.