Enjoy your trip in Oltenia with BMW! - Romania
2 nopti / 3 zile - 328 €
Enjoy your trip in Oltenia with BMW!
Costesti, Romania
Transport: Individual
Cazare: 2 nopti / 3 zile
Pret: Incepand de la 328 euro / persoana
Tip oferta: Calatorii Free Spirit

Incluse in pachet:
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la Pensiunea Casa Palosi din Horezu si 1 noapte de cazare Pensiunea Tobo 4* in Baia de Fier;
 • inchiriere 3 zile BMW X1 xDrive;
 • consultanta turistica telefonica pe toata perioada desfasurarii excursiei din partea consultantului de turism din cadrul agentiei Free Spirit Travel.

Nu sunt incluse in pachet:
 • mesele de pranz si cina;
 • garantie returnabila inchiriere BMW;
 • taxele pentru vizitarea obiectivelor.

Observatii Tarife

Tariful pachetului a fost calculat pentru un BMW X1 xDrive, iar in functie de optiune, tarifele variază conform tabelului de mai jos.

 

Doar prima persoana care achizitioneaza acest pachet plateste tariful de 313 €, cea de a doua, plateste doar o diferenta de 73 €.

Tip autoTarif/pachetNr. km permisiGaranție
BMW X1 xDrive 313 €1050 km500 €
BMW X2 xDrive 327 €1050 km500 €
BMW X3 xDrive321 €1050 km1,000 €
BMW X4 xDrive 394 €1050 km1,000 €
BMW X5 xDrive 415 €1050 km1,200 €
BMW X6 xDrive 515 €1050 km1,200 €

Loading...

Enjoy your trip in Oltenia with BMW!

 •  
 •  
 •   

Am conceput acest pachet cu gandul la tine, calatorule free spirit, si dorindu-ne sa aducem un plus de valoare serviciilor oferite.

 

Pentru ca vrem sa-ti hranim spiritul liber, am incheiat un parteneriat cu cei de la Bavaria Mobility si-ti propunem sa redescoperi Romania la bordul unui BMW.

 

#rentyourBMW #freespirittraveler

 

#discovertheplanet #rediscoveryourself #befreespirit

 

 

Enjoy your trip in Oltenia with BMW!

 

Bucura-te de peisaje de poveste pe drumuri ce serpuiesc la poalele muntilor. Oltenia te va impresiona prin splendoarea formelor de relief, prin traditii si prin farmecul ei aparte.

 

Ziua 1

 

Vei pleca intr-o calatorie bogata in atractii si de acest aspect iti vei da seama inca din prima zi. Oltenia ti se va dezvalui cu peisaje naturale, demne de multe fotografii, dar si cu obiective turistice incarcate de istorie.

 

Prima oprire pe care ti-o propunem este la Muzeul Trovantilor de la Costesti, unde vei putea admira „pietrele care cresc”,  acele concretiuni grezoase ce reprezinta cimentari locale in masa nisipurilor si au forme bizare.

 

Drumul  continua serpuind printre dealuri domoale, iar tu vei putea admira, pe partea dreaptaa a drumului,  crestele muntilor Capatanii. Urmatoarea oprire propusa este la Manastirea Bistrita, ctitorie a boierilor Craiovesti de la sfarsitul secolului al XV-lea, care iti va atrage atentia prin arhitectura si prin pictura executata de Gheorghe Tatarescu in 1850 – o pictura realista monumentala cu registre largi.

 

De aici vei urca un drum de 5-6 km destul de anevoios pe alocuri, vei trece si pe langa o cariera de piatra, apoi vei ajunge la o alta bijuterie arhitectonica: Manastirea Arnota, ctitorie a domnitorului Matei Basarab de altfel si necropola acestuia, locul in care ti se va dezvalui si o frumoasa panorama asupra intregii vai.

 

Dupa ce te vei incarca cu energia acestui loc, vei putea continua calatoria ta prin Oltenia de sub munte, spre o altfel de experienta, de data aceasta una tactila. In cadrul atelierului de olarit Palosi din Horezu, vei beneficia de instructaj si materialele necesare pentru a realiza cu propriile maini un obiect de lut pe care il vei putea lua cu tine acasa, ca o dovada a noii indeletniciri incercate. Vei fi inconjurat de ceramica locala, recunoscuta la nivel mondial, din 2012 ceramica de Horezu fiind introdusa in Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO.

 

Dupa experienta autentica a olaritului te vei caza la una dintre cele mai frumoase pensiuni din zona, Pensiunea Casa Palosi, unde te vei simti cu adevarat ca acasa.

 

 

Ziua 2

 

A doua zi, dupa ce iti vei savura cafeaua pe terasa admirand dealurile domoale, vei putea incepe cu forte proaspete o noua zi in acest taram de poveste.

 

Prima oprire a zilei iti propunem sa o faci la Culele de la Maldarasti, adevarate bijuterii arhitectonice ale boierilor de alta data de pe pajistile valcene. Vei putea vizita cele trei cule: Cula Greceanu (cea mai veche din Romania – 1517), Cula Maldarescu si Casa Memoriala I.G.Duca, trei case boieresti fortificate ce te duc cu gandul la jupanesele si haiducii de odinioara.

 

Daca vrei sa te simti ca un adevarat boier, poti alege sa te opresti la o cafea si o gustare la Conacul lui Maldar, o cula superba care astazi este unitate de cazare si care a pastrat farmecul de odinioara.

 

De aici, calatoria continua spre superbele chei ale Oltetului, in care este situata Pestera Polovragi, legendara casa a lui Zamolxe, unde vei putea admira frumoase formatiuni specifice pesterilor. Daca te atrage zona cheilor

 

Oltetului iti recomandam ca de la Pestera Polovragi sa mai inaintezi 5-6 kilometri pe drumul de piatra ce serpuieste prin Muntii Capatanii, pentru a admira Cheile Oltetului.

 

Pont: Daca vei privi cu atentie pe partea dreapta a drumului, vei vedea apa siroind in micutul sant lateral drumului, iar daca urmaresti firul apei vei ajunge la un izbuc ce arunca apa cu intermitente la suprafata si apoi la izvorul acesteia.

 

Dupa acest rasfat in inima muntelui te vei intoarce si te vei putea reculege la Manastirea Polovragi, o manastire de maici construita in stil bizantin cu o vechime de 500 ani si apoi iti vei putea continua drumul spre Pestera Muierilor.

 

Pestera Muierilor a fost prima pestera electrificata din Romania si adapostul femeilor si copiilor in vreme de razboi, avand o lungime totala de 7000 m, din care doar 940 m se viziteaza de catre turisti, restul fiind rezervatie speologica.

 

Noaptea o vei petrece aici, in zona, la Pensiunea Tobo 4* situata chiar in Cheile Galbenului si iti va oferi o priveliste de poveste in zorii zilei.

 

 

Ziua 3

 

In ultima zi a aventurii tale prin Oltenia de sub munte, iti propunem sa continui drumul spre Cheile Sohodolului, care ti se vor dezvalui  in toata splendoarea lor. Te vei afla intr-o rezervatie naturala ce se intinde pe o suprafata de 350 hectare, o zona de chei sapate in calcare cretacice de apele raului Jales (Sohodol), cu forme diversificate de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, pesteri, abrupruri stancoase).

 

Dupa ce iti vei incarca bateriile cu energie din natura, iti propunem sa te intorci spre casa. Daca timpul si dispozitia iti mai permit, mai poti face o oprire la Manastirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, sinteza a artei romanesti din acel timp (1690-1693).

 

Imaginea drumului serpuind la poalele muntilor, a stejarilor falnici ce apar din loc in loc pe pajistile verzi intinse si legendele zonei iti vor ramane toate la suflet dupa aceasta experienta in Oltenia de sub munte.

 

Experienta va fi completata de gustul preparatelor traditionale din zona servite intr-un peisaj de poveste, iar confortul celor peste 700 de km parcursi va fi asigurat de BMW-ul pe care-l vei conduce.

 

Drive and feel like a free spirit!

Daca ti-am starnit curiozitatea si vrei sa explorezi Oltenia, da-ne de veste. Suntem aici pentru tine.

 

 

Observatii

CONDITII DE INCHIRIERE BAVARIA MOBILITY

 

Plecarea si preluarea autoturismului se face din Bucuresti.

 

Note:

Daca vrei sa ajungi la Conacul lui Maldar, sa ne dai de veste, pentru a putea sa sunam si sa facem o programare, altfel risti sa nu poti intra.

In cazul in care unitatile de cazare mentionate in program nu au disponibilitate in perioada solicitata iti vom oferi o alta optiune pentru cazare in conditii similare.

Daca tot te afli in Oltenia iti propunem sa incerci niste preparate culinare specifice acestei zone. Acestea au ca element principal prazul: praz pane, supa crema de praz, ciorba de praz, tarta de praz cu morcovi, etc.

 

Tarife vizitare obiective:

 • atelier olarit Horezu – 5 lei/ adult
 • Cule Maldaresti – 5 lei/ adult
 • Pestera Polovragi – 10 lei/adult
 • Pestera Muierilor – 20 lei/adult