Circuit in Delta Dunarii - Romania
4 nopti/5 zile - 475 €
Circuit in Delta Dunarii
Tulcea, Romania
Transport: Vas de croaziera
Cazare: 4 nopti/5 zile
Pret: Incepand de la 475 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
  • 4 nopti de cazare in camere duble la bordul Hotelului plutitor Arca 4* sau similar ;
  • Pensiune completa (mic dejun, pranz, cina la bordul hotelului plutitor); In prima zi se incepe cu cina, ultima zi se termina cu pranz;
  • bauturi alcoolice (vin, bere, tarie – branduri locale) si nealcoolice (apa, suc, ceai, cafea);
  • croaziera pe traseul de mai sus, precum si excursiile din program;
  • taxe acces Delta, inclusiv taxa ARBDD.

Loading...

Circuit in Delta Dunarii

  •  
  •  
  •   

Croaziera in Delta Dunarii

 

Delta Dunarii este o minune a naturii, cea mai bine conservata dintre deltele europene, aceasta facand parte din 1991 din patrimoniul mondial UNESCO. O destinatie complexa, in care veti admira zeci de specii de pasari (pelicani, cormorani, egrete, etc), moluste, reptile, amfibieni dar si numeroase specii de plante, foarte multe dintre ele fiind unice, adevarate monumente ale naturii.

 

Traseul nostru va fi urmatorul: Tulcea – Bratul Sulina – Crisan – Sulina (Marea Neagra) – Bratul Sulina (Excursie la Letea) – Dunarea Veche (Excursie la Schitul Atanasie, satul Mila 23) – Dunarea Veche – Canal Sontea – Lac Fortuna – Lac Baclanestii Mari (excursie cu barci in arealul limitrof) – Canal Sontea – Canal Sireasa – Canal Mila 36 – Bratul Tulcea – Tulcea.

 

Ziua 1, 25 mai

 

Vom pleca din Bucuresti si ne vom indrepta spre Tulcea, de unde va incepe calatoria noastra la bordul hotelului plutitor. Imbarcarea se va face in cursul dupa-amiezii.

Traseul porneste pe bratul Sulina si continua pana aproape de varsarea acestuia in mare, in localitatea Sulina.

 

Ziua 2, 26 mai

 

Dupa micul dejun, in prima partea a zilei facem o incursiune pana la plaja Marii Negre, iar dupa-amiaza o excursie cu ambarcatiuni in Golful Halmyris la Marea Neagra, unde putem observa farul vechi la iesirea in golf, farul nou catre larg, apoi o varietate de pasari pe luciul apei, in zbor sau pe insula K (denumita si insula iubirii), nou aparuta acum cativa ani, ca o bariera intre golf si mare, langa epava unui vas comercial esuat cu ceva timp in urma.

 

Ziua 3, 27 mai

 

Aceasta zi va incepe cu o excursie cu barca spre satul Letea, traseul urmarind o serie de canale inguste, prilej favorabil pentru a observa specii de pasari interesante. Odata ajunsi la Letea facem o excursie cu caruta in padurea Letea (rezervatie forestiera – dune de nisip si flora mediteraneeana, adaposeste specii rare de arbori si de animale, iar mai nou herghelii de cai semi-salbatici). Intoarcere pe hotelul plutitor. Ne deplasam in cursul dupa-amiezii pe bucla dreapta a Marelui M (Dunarea Veche).

 

Ziua 4, 28 mai

 

Dimineata pornim spre Schitul Sf. Atanasie (stil vechi), aflat intr-un loc izolat din Delta, aproape de Chilia Veche. Ne deplasam inapoi in Dunarea Veche si facem o scurta vizita pe mal a satului Mila 23, cel mai mare sat pescaresc din Delta care are o populatie de origine lipoveneasca. Hotelul plutitor isi continua traseul amonte pe Dunarea Veche, apoi pe un traseu mirific (Canal Sontea), avand numeroase posibilitati de a surprinde specii de flora si fauna, specifice Deltei. Innoptare in zona lacului Fortuna (Baclanestii Mari).

 

 

Ziua 5,29 mai

 

In aceasta ultima zi in paradisul pasarilor, vom face o excursie cu barci cu motor in zona lacului Fortuna – Canal Sontea. Avansam amonte pe canalul Sontea – Sireasa. Vom explora o zona cu colonii mixte de pasari (cormorani, egrete, starci, lopatari).

Sosirea la Tulcea se va face in cursul dupa amiezii.

 

Observatii

*Programul poate suferi modificari in functie de: conditiile locale ale nivelului apei, probabilitatea blocarii unor cai navigabile si alte elemente neprevazute.

Plata 50% avans la inscriere si diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

Plecare garantata!