Circuit Sicilia – Perla Italiei - Italia
5 nopti/6 zile - 690 €
Hotel:
Circuit Sicilia – Perla Italiei
Giardini Naxos, Italia
Transport: Avion
Cazare: 5 nopti/6 zile
Pret: Incepand de la 690 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
 • Bilet avion Bucuresti - Catania – Bucuresti;
 • Bagaj de mâna si de cala;
 • Taxe de aeroport;
 • Transport cu autocarul la destinatie conform program;
 • 5 nopti cazare cu demipensiune in Giardini Naxos;
 • Obiectivele turistice mentionate in program;
 • Taxa hoteliera;
 • Tips;
 • Ghid local vorbitor de limba romana;

Nu sunt incluse in pachet:
 • Mesele de pranz
 • Bauturile de la cina;
 • Cheltuieli de natura personala;
 • Excursiile optionale din zilele 3 si 5;
Loading...

Circuit Sicilia – Perla Italiei

 •  
 •  
 •   

Ziua 1, 23 septembrie

 

Plecarea din Bucuresti va fi la ora 07:30 de la Aeroportul Henri Coanda, cursa Blue Air. Zborul va dura 2 h 15’ si vom ajunge in Catania la ora 08.45. Dupa aterizare vom fi preluati de ghidul local si ne vom incepe vizita in perla Italiei – Sicilia. In aceasta prima zi vom descoperi frumusetea aparte a unuia dintre cele mai vechi orase din lume – Siracusa.

Infiintat in anul 733 I.Hr. de colonistii greci din Corint, fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. Este orasul lui Arhimede (287-212 I.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Vom vizita aici: Teatrul Grec, Catedrala Maria Santissima, Templul lui Apollo, L’Isola di Ortigia si Domul. Dupa vizitarea orasului ne vom indrepta spre frumoasa statiune Giardini Naxos. Cazare si cina hotel 4* Giardini Naxos.

 

Ziua 2, 24 septembrie

 

Dupa micul dejun ne indreptam spre Etna, cel mai activ si mai inalt vulcan din Europa. Aici vom urca pana la refugiul de la Sapienza la 1900 m pentru a ne bucura de experienta unicade a pasi pe un vulcan activ si a vedea cum arata craterele acestuia. Excursia continua apoi catre Taormina (oras din Patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din sec al XIX-lea si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Aici vom vizita Teatrul grecesc iar apoi vom avea timp liber pe Corso Umberto – o strada perfecta pentru shopping. Din Taormina vom avem o panorama frumoasa asupra vulcanului Etna. Cazare si cina hotel 4* Giardini Naxos.

 

Ziua 3 Optional  (aproximativ 55 euro/persoana), 25 septembrie

 

Dupa micul dejun, optional vom face o excursie in orasele Palermo si Monreale. Fondat de fenicieni in sec  al VIII- lea I.Hr, care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Vom face un tur de oras in Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Excursia noastra va continua cu o vizita la Monreale – situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina. Cazare si cina hotel 4* Giardini Naxos.

 

Ziua 4, 26 septembrie

 

Vom incepe aceasta zi cu vizitarea orasului Ragusa, cu o pozitionare inedita, pe un deal de calcar intre doua vai adanci, Cava San Leonardo si Cava Santa Domenica. Impreuna cu alte sapte orase din Val di Noto, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

De aici ne vom indrepta spre Modica, unul dintre cele mai distinctive orase din sudul Siciliei, in care predomina arhitectura baroca. Spre deosebire de alte orase in stil baroc din zona, acesta nu-si ambaleaza bunurile intr-o singura strada usor de vazut sau intr-o piata centrala ci mai degraba, acestea sunt raspandite in tot orasul. Ne vom bucura de strazi pline de viata, vom explora un oras primitor, autentic, cu un aer cosmopolit si un puternic sentiment de mandrie.

Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Cazare si cina hotel 4* Giardini Naxos.

 

Ziua 5  Optional (aproximativ 40 euro/persoana), 27 septembrie

 

Dupa micul dejun vom incepe o noua aventura in vestul insulei Sicilia, mai exact ne vom indrepta spre Agrigento. Aici  vom admira frumusetea oferita de complexul Valle dei Templi. Situat pe dealulul unde in anul 580 i.Hr. grecii au fondat orasul Akragas. A fost unul dintre cele mai importante orase din bazinul Marii Mediterane. In perioada romana orasul se numea Agrigentum. Dupa prabusirea Imperiului Roman de Apus, locuitorii au parasit vechiul oras si s-au mutat mai la nord de acropola. Marturie a trecutului glorios al orasului Akragas sunt monumentele in stil doric: Templul lui Jupiter – cel mai mare templu doric din antichitate, Templul Dioscurilor – cunoscut si sub denumirea de Templul lui Castor si Pollux, Templul lui Hercule, Templul Concordiei – cel mai bine pastrat, Templul Herei, Templul Atenei si Templul Demetrei.

Dupa aceasta “sesiune de arheologie” ne vom bucura de timp liber la una dintre frumoasele plaje din aceasta zona – San Leone. Retur spre Giardini Naxos.

Cazare si cina hotel 4* Giardini Naxos.

 

Ziua 6, 28 septembrie

Dupa micul dejun si check-out ne indreptam spre capitala Provinciei – Catania. Nu putem parasi Sicilia fara o vizita in Catania. Ne vom bucura aici de Palatul Arhiepiscopal, Dom, Fantana Elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini si Teatrul Roman.

Dupa vizitare si ultimele cumparaturi ne vom indrepta spre aeroport pentru intoarcerea la Bucuresti. Cursa noastra va decola din Catania la ora 16.10 si va sosi la Bucuresti la 19.15.

 

Observatii

Plecare garantata!

Plata se face 50% in momentul inscrierii iar diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.