Circuit Iordania (Amman – Jerash – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Marea Moarta) - Iordania
7 nopti/8 zile - 870 €
Circuit Iordania (Amman – Jerash – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Marea Moarta)
Amman, Iordania
Transport: Avion
Cazare: 7 nopti/8 zile
Pret: Incepand de la 870 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
 • bilete avion Bucuresti Amman Bucuresti;
 • cazare 6 nopti cu Demipensiune in Iordania hoteluri 3* si 4*;
 • cazare 1 noapte la camping Wadi Rum cu pensiune completa;
 • taxele de intrare la sit-urile mentionate in program;
 • transfer cu autocar A/C;
 • viza;
 • insotitor din partea firmei;
 • ghid vorbitor de limba romana;
 • bagaj de mana;
 • bagaj de cala;
 • taxe aeroport.

Nu sunt incluse in pachet:
 • asigurari medicala (Obligatoriu).
Loading...

Circuit Iordania (Amman – Jerash – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Marea Moarta)

 •  
 •  
 •   

Ziua 1, 5 mai 

 

Plecarea  din Bucuresti va fi la 15.30 de la Aeroportul Henri Coanda, cu cursa Ryan Air. Zborul va dura 2 h 50’ si vom ajunge in Amman la ora 18.20. Imediat dupa aterizarea la destinatie vom fi insotiti de ghidul local la ghiseul pentru procesarea vizelor iar dupa obtinerea acestora ne vom indrepta spre Amman. Acesta este centrul politic, cultural si comercial al tarii si unul dintre orasele bine cunoscute de mii de ani, numit Rabbat Ammoun. Cazare si cina Hotel Rest Hills 4* sau similar Amman.

 

Ziua 2, 6 mai 

 

Dupa micul dejun, ne indreptam catre Teatrul Roman, unde vom vizita cele doua muzee: Muzeul Arheologic si Muzeul Folclorului. Teatrul Roman este printre cele mai bine pastrate edificii de aaceasta factura din lume si se afla chiar in centrul orasului. Pornim apoi catre Citadela, simbolul orasului, situata pe cea mai inalta colina din Amman. Din Citadela au ramas in picioare Templul lui Hercule si Palatul Omayazilor si merita pe langa istoria locurilor sa urcam pentru privelistea superba asupra orasului.

De aici ne vom indrepta spre vestitul oras Jerash. Vom patrunde prin monumentala poarta de sud si vom gasi un oras roman superb conservat. Vom merge prin Piata Ovala inconjurata de coloane, vom vizita Teatrul Roman si bisericile bizantine cu podele acoperite cu mozaic. Ne vom bucura de o plimbare de-a lungul drumului principal al Jerash-lui. Vom putea experimenta acustica minunata a teatrului, scena  festivalului de muzica din Jerash, care are loc in fiecare an.  Cazare si cina Hotel Rest Hills 4* sau similar Amman.

 

Ziua 3, 7 mai 

 

Dupa micul dejun ne asteapta o zi pe care o vom dedica bijuteriei naturale, numita Petra. O  vizita a Iordaniei nu poate fi completa fara a vedea capitala vechiului regat Nabatean. Orasul pierdut de mult timp, sculptat in intregime de om in rocile de gresie rosie ne va incanta privirea.

Bogatia naturala a zonei montane se combina intr-un mod superb cu cultura rafinata si cu arhitectura masiva a Nabateanilor, care au sculptat teatrele, templele, fatadele,  mormintele, manastirile, casele si drumurile in intregime in rocile de gresie rosie. Nu e de mirare ca UNESCO a plasat Petra pe Lista Patrimoniului Mondial. Intrarea in Petra trecand prin Siq, un defileu profund si ingust, la sfarsitul caruia apare brusc cel mai faimos monument din Pétra: al-Khazneh sau Trezoreria. Poate ca o veti recunoaste din ultima secventa a filmului „Indiana Jones si ultima cruciada”. Dar Trezoreria este doar inceputul , in functie de disponibilitatea fiecaruia veti putea ajunge pana la Temple of Dushares sau la Ad Deir. Cazare si cina Hotel Oscar 3* sau similar in Petra.

 

Ziua 4, 8 mai 

 

Dupa micul dejun pornim catre centrul de vizitare al orasului Wadi Rum, cel mai spectaculos si intact punct al desertului din Orientul Mijlociu, strans legat de memoria lui T. Lawrence (Lawrence of Arabia) si Revolta araba ,locul unde s-au filmat celébrele filme: Laurence al Arabiei, Indiana Jones, Mumia , Ultima Cruciada, Transformer. Aici ne vom bucura de exerienta safari 4×4 , pranz, cina in stil beduin. In aceasta zi optional veti putea experimenta  plimbarea cu camila. Cazare in tabara beduina Hassan Zawaidah sau similar.

 

Ziua 5, 9 mai 

 

Dupa micul dejun ne indreptam catre Aqaba. Vom face un tur panoramic al orasului din autocar dupa care ne vom bucura de timp liber pentru a cunoaste imprejurimile. Zi libera pentru plaja si relaxare la Marea Rosie. Cazare si cina Hotel Captain’s 4* sau similar  in Aqaba.

 

Ziua 6, 10 mai 

 

In aceasta zi va puteti bucura de plaja sau puteti alege sa faceti optional o plimbare cu barca sa admirati coralii din Marea Rosie. Cazare si cina Hotel Captain’s 4* sau similar in Aqaba.

 

Ziua 7, 11 mai 

Plecare dis de dimineata din Aqaba spre Marea Moarta, cel mai de jos punct de pe pamant. Suprafata sa si tarmurile sunt la 423 de  metri sub nivelul marii. Dupa ce vom petrece cateva ore in apele sale binefacatoare si vom servi masa de pranz continuam traseul nostru cu vizita Muntelui Nebo, locul unde Moise a aratat Tara Fagaduintelor, unde se spune ca a fost si ultima lui oprire. Continuam cu vizitarea orasului Madaba,  cel mai cunoscut oras pentru mozaicurile sale bizantine. In Madaba se afla una dintre cele mai spectaculoase biserici din lume: Biserica Sf. Gheorghe, unde veti gasi harta mozaicala a Ierusalimului asezata pe podeaua bisericii. Hotel Rest Hills 4* sau similar Amman.

 

Ziua 8, 12 mai 

 

Timp liber Amman pentru ultimele cumparaturi si transfer aeroport. Decolarea din Amman va fi la ora 18.45 iar sosirea in Bucuresti va fi la ora 21.40.

 

Mai mult despre Iordania aici.

 

Observatii

FOARTE IMPORTANT!

Pentru calatorie este nevoie de PASAPORT  cu doua pagini libere valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. NU ESTE ACCEPTAT PASAPORT TEMPORAR!

 

Plata se va efectua 50% la inscriere si diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

 

Plecare garantata!