Circuit biserici fortificate din Transilvania si zona secuiasca - Romania
3 nopti/4 zile - 205 €
Circuit biserici fortificate din Transilvania si zona secuiasca
Bucuresti, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 3 nopti/4 zile
Pret: Incepand de la 205 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
  • Transport cu autocarul pe parcursul celor 4 zile;
  • 3 nopti cazare cu mic dejun (Rupea, Odorheiu Secuiesc, Covasna);
  • Mesele de pranz din toate zilele cu exceptia primei zile;
  • 3 cine la hotelurile din program;
  • Obiectivele turistice mentionate in program.
  • Ghid/Insotitor din partea agentiei de turism;

Nu sunt incluse in pachet:
  • Masa de pranz din ziua 1 (va sugeram sa aveti sandvisuri pentru aceasta prima zi);
Loading...

Circuit biserici fortificate din Transilvania si zona secuiasca

  •  
  •  
  •   

Va propunem un program diferit in care sa descoperiti istoria bisericilor fortificate din sudul Transilvaniei, sa cunoasteti vechi obiceiuri, ca olaritul la Corund si mestesugul prelucrarii iascai si nu in ultimul rand, sa va bucurati de frumuseti naturale unice: Lacul Sf. Ana si Vulcanii Noroiosi.

 

Ziua 1, 18 mai 

 

Plecam din Bucuresti iar prima oprire o vom face la Manastirea Corbi de Piatra, cea mai veche manastire rupestra din tara noastra, ce gazduieste cel mai vechi ansamblu de pictura realizat in secolul al XIV-lea.

De aici, drumul continua spre culoarul Rucar – Bran unde ne vor incanta privelistile oferite de Muntii Bucegi si de Muntii Piatra Craiului. Vom vizita Pestera Dambovicioara, care este sapata in calcarele jurasice ale Pietrei Craiului cu o lungime de 555 m si cu multe legende locale.

Ultimul obiectiv al primei zile va fi Moara din Ohaba, moara ce functioneaza neintrerupt din 1873 cu piesele sale originale. Vom asculta povestea morii spusa cu patos chiar de catre proprietarul morii, iar la final vom putea cumpara pentru acasa, faina integrala si malai, macinate chiar aici la moara.

Cazare si cina in Rupea – Hotel Dumbrava 3*.

 

Ziua 2, 19 mai 

 

Dupa micul dejun pornim calatoria in frumosul tinut Haferland, Tara Ovazului, unde vom descoperi povestile bisericilor fortificate:  Viscri, Bunesti, Mesendorf, Crit si Saschiz.  Fiecare dintre aceste biserici fortificate este unica in felul sau si va vor fermeca prin arhitectura unica dar si prin mici istorisiri spuse de oamenii locului. O adevarata lectie de istorie in inima Transilvaniei.

Cazare si cina Odorheiu Secuiesc – Hotel Tarnava 3*.

 

Ziua 3, 20 mai 

 

Cea dea treia zi a calatoriei noastre este una foarte interesanta, pentru ca vom afla aici secrete ale mestesugarilor locali din Corund. Ceramica de la Corund este una dintre cele mai cunoscute de la noi din tara si se evidentiaza prin culoarea predominanta a picturii – albastru. Tot aici vom face cunostinta cu “comoara” din padure si anume iasca, din care doar cateva familii mai au aceasta indeletnicire unica la acest moment in Europa.

De aici vom pleca spre Miercurea Ciuc, drumul nostru va cobori prin Muntii Harghitei si prin Muntii Persani pana vom ajunge in statiunea Baile Tusnad. Aici vom face o scurta vizita a statiunii ce dispune de un potential foarte mare, datorita pozitionarii geografice si apelor minerale.

Urmatoarea vizita  pe care o vom face, plecand din Baile Tusnad, va fi la Lacul Sf. Ana, lac unic in tara prin modul sau de formare. Este un lac vulcanic, format in craterul Muntelui Ciomatu Mare, lac ce este alimentat exclusiv din precipitatii, fara alte izvoare. In zona sunt si emanatii de gaze – mofete.

De aici drumul nostru continua spre Covasna,  o statiune balneo-climaterica, ce se evidentiaza prin apele minerale si prin mofete. Atrage foarte multi turisti datorita indicatiilor de tratament si a resurselor de care dispune.

Cazare si cina Covasna – Hotel TTS Covasna 4*.

 

Ziua 4, 21 mai 

 

Dupa servirea micului dejun vom face o plimbare scurta prin centrul statiunii, iar apoi ne vom continua drumul spre Barajul Siriu. Lacul Siriu – printre cele mai frumoase locuri din Romania, al doilea baraj de anrocamente din tara ca marime, un loc specataculos  cu o inaltime de 122 metri si o lungime de 570 metri. Pentru realizarea acestui baraj a fost necesara stramutarea a aproximativ 300 de case.

Ultima oprire inainte de a ne indrepta spre Bucuresti va fi la Vulcanii Noroiosi, un loc unic in Romania, unde formatiuni naturale scot la suprafata gaze naturale si noroi, obtinut din amestecarea apei si argilei.

Ajungem in Bucuresti in jurul orei 20.00.

Observatii

Observatii:

Plata se va efectua 50% la inscriere si diferenta cu 30 zile inainte de plecare.

 

Plecare garantata!