Circuit Banatul montan si Clisura Dunarii - Romania
3 nopti/4 zile - 210 €
Circuit Banatul montan si Clisura Dunarii
Drobeta Turnu Severin, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 3 nopti/4 zile
Pret: Incepand de la 210 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Incluse in pachet:
 • transport cu autocarul pe tot parcursul celor 4 zile;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun în hoteluri *** 1 noapte Baile Herculane, 1 noapte Oravita, 1 noapte Drobeta Turnu - Severin;
 • 3 cine si 3 pranzuri, conform program;
 • plimbarea cu nava pe Dunare – 3 ore;
 • taxa de intrare la obiectivele turistice din program;
 • ghid/insotitor de grup din partea agentiei de turism.

Nu sunt incluse in pachet:
 • pranzul din ziua 1 de la Horezu (de preferat sa aveti la dumneavoastra sandvisuri);
 • alte cheltuieli de natura personala.
Loading...

Circuit Banatul montan si Clisura Dunarii

 •  
 •  
 •   

Circuit Banatul montan si Clisura Dunarii – 10 – 13 iunie 2019

 

Prin aceasta calatorie ne propunem sa va dezvaluim o zona mai indepartata a Romaniei, dar extrem de frumoasa si de contrastanta. Banatul montan este o zona turistica ce atrage din ce in ce mai multi vizitatori atat prin obiectivele naturale cat si prin cele antropice.

Vom incepe calatoria noastra prin Oltenia de sub munte, unde vom admira operele artistului Constantin Brancusi din orasul Targu Jiu, vom continua cu Banatul montan unde vom admira o cascada unica, cascada Bigar si vom finaliza acest traseu cu zona Clisurii Dunarii care va impresiona prin frumusetea sa.

 

Ziua 1 – luni, 10 iunie 2019

 

Dis de dimineata plecam din Bucuresti spre Oltenia. Facem un prim popas in localitatea turistica Horezu, unde vom avea timp liber pentru a servi o gustare dar si timp pentru a achizitiona diferite suveniruri locale. Drumul nostru continua apoi spre orasul Targu Jiu – punct de atractie prin capodoperele realizate de marele sculptor Constantin Brancusi. Vom admira pe rand cele trei opere de arta: ,,Coloana recunostintei fara sfarsit”, „Poarta Sarutului” si „Masa Tacerii” toate fiind parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, un omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial.

Ultimul obiectiv turistic din programul primei zile, va fi Manastirea Tismana, loc de reculegere si regasire, cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din Tara Romaneasca, ce dateaza din secolul al XIV-lea. De aici ne vom indrepta spre statiunea Baile Herculane unde ne vom caza (hotel 3*) si vom servi cina.

 

Ziua 2 – marti, 11 iunie 2019

 

Astazi incepem sa ne bucuram de Banatul montan. Ziua debuteaza cu o privire de ansamblu asupra statiunii balneo-climaterice Baile Herculane, cea mai veche statiune din Romania si din sud-estul Europei, atestata documentar in anul 153 d.Hr. Aici vom admira statuia turnata in bronz a lui Hercules, situata in centrul orasului, baile termale dar si cladirile emblematice ce amintesc de perioada de glorie a statiunii.  Gara ce deserveste statiunea va fi un al punct de oprire al calatoriei noastre, fiind o adevarata bijuterie a CFR-ului, fiind considerata una dintre cele mai frumoase din tara, datorita aspectului aristocrat dar si istoriei sale.

Drumul va continua iar urmatoarea oprire va fi in Rezervatia Mulinologica Rudaria din satul Eftimie Murgu. Valea Rudariei este locul unde s-au reconditionat si conservat, cu ajutorul Muzeului Astra din Sibiu, mai multe mori vechi de apa, unele inca functionale. Este un adevarat muzeu in aer liber si cel mai mare complex de mori de apa din sudul Europei.

Continuam calatoria noastra prin Cheile Minisului iar urmatorul obiectiv care ne va impresiona va fi Cascada Bigar, un monument natural recunoscut la nivel international, al carei perete acoperit cu muschi are un aspect de cupola, peste care se revarsa lin apa venita din pesterile subterane din munti. De aici, dupa ce ne-am lasat rasfatati de Banatul montan ne vom indrepta spre Oravita unde ne vom caza (hotel 3*) si vom servi cina.

 

Ziua 3 –  miercuri, 12 iunie 2019

 

Dimineata dupa micul dejun parasim Oravita si ne indreptam spre zona Defileului Dunarii, cel mai frumos din Europa. Zona ne va impresiona prin peisaje ce taie respiratia: stanci abrupte, golfuri, pesteri create de apa Dunarii.

Vom traversa defileul intai cu autocarul iar dupa masa de pranz din Orsova ne vom imbarca la bordul navei ce ne va fi pusa la dispozitie sa ne ofere o experienta unica pe Dunare. Vom putea admira de la bordul navei zona Cazanelor cu ale lor frumuseti: Manastirea Mraconia – ridicata pe locul unui fost punct de observatie si dirijare a vaselor de pe Dunare, grandioasa sculptura „Chipul lui Decebal”- cea mai inalta sculptura in stanca din Europa (55 m), Tabula Traiana – placa memoriala ridicata de imparatul Traian in cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac in urma celui de-al Doilea Razboi Daco – Roman (105 – 106). Cazare si cina la Drobeta Turnu Severin.

 

Ziua 4 – joi, 13 iunie 2019

 

Incepem ziua cu o vizita la Muzeul Regiunii Portile de Fier, muzeu ce cuprinde trei registre expoziţionale cu tematica: ştiinţele naturii, istorie-arheologie şi etnografie, specifice zonei. Aici in apropiere vom putea vedea ruinele Castrului roman Drobeta, prima cetate din piatra ridicata in Dacia (103-105) de imparatul Traian, un castru roman de aparare si un important centru militar si politic.

Tot aici vom putea vedea si Piciorul Podului lui Traian, o dovada din ceea ce a fost podul roman de la Drobeta realizat de Apolodor din Damasc, intre anii 103-105, una dintre cele mai grandioase constructii de acest gen din intreaga antichitate.

Dupa aceasta ultima privire de ansamblu asupra intregii zone a Defileului Dunarii ne vom indrepta spre Bucuresti, dar nu inainte de a poposi intr-un alt oras important al Romaniei – Craiova.

Dupa masa de pranz ne vom putea plimba in voie prin Parcul Nicolae Romanescu, cel mai mare parc din Europa de Est si al treilea ca marime din Europa. Parcul a fost proiectat la inceputul anilor 1900 de architectul francez Édouard Redont, care a castigat cu acest proiect medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris din anul 1900. Calatoria noastra se va finaliza la Bucuresti in jurul orei 21.30.

 

Acest circuit face parte din seria de circuite marca Senior by Free Spirit Travel. Daca vrei sa fii la curent cu toate noutatile noastre poti sa ne urmaresti pe pagina noastra de Facebook

Observatii

Plata se face 50% in momentul inscrierii iar diferenta pana la 20 iunie 2019.

Grupul maxim 30 persoane.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva, fiind stabilita de Ministerul de Turism al tarii respective si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.