Canyoning in Canionul Vanturis - Romania
2 nopti/ 3 zile - 143 €
Canyoning in Canionul Vanturis
Sinaia, Romania
Transport: Individual
Cazare: 2 nopti/ 3 zile
Pret: Incepand de la 143 euro / persoana
Tip oferta: Calatorii Free Spirit

Incluse in pachet:
 • traseul de canyoning ( aproximativ 4h);
 • echipament special (neopren, vesta, casca, ham, coarda);
 • ghid insotitor specializat pe traseu;
 • 2 nopti de cazare la New Aosta Garden 3* sau similar in functie de disponibilitate;
 • asistenta pe toata durata desfasurarii excursiei din partea agentiei de turism.

Nu sunt incluse in pachet:
 • transportul care se va face individual cu masina personala;
 • mesele (mic dejun, pranz si cina);
 • taxa vizitare Peles – 30 lei/pers;
 • taxa vizitare Casa George Enescu – 10 lei/adult;
Loading...

Canyoning in Canionul Vanturis

 •  
 •  
 •   

 

Canyoning in Canionul Vanturis

 

Cauti o altfel de experienta la munte? Ai fost intotdeauna atras de micile cascade de pe cursurile raurilor de munte? Incearca programul nostru special creat pentru iubitorii de adrenalina, munte si apa – Canyoning la Vanturis.

 

Nu este nevoie sa te pregatesti inainte, tot ce iti trebuie este dorinta de aventura, nevoia de a face ceva diferit fata de majoritatea turistilor, iar de celelalte aspecte ne vom ocupa noi si partenerii nostri.

 

Va fi o experienta cu multa distractie si zambete!

 

Pentru acest traseu este nevoie sa pleci de vineri seara pentru a te bucura din plin de ziua de sambata cand te asteapta aventura numita canyoning.

 

Sambata dimineata incepe experienta ta inedita, Canyoining in canionul Vanturis ce dureaza aproximativ 3 – 4 ore. Echipamentul special pentru aceasta aventura iti va fi pus la dispozitie de specialisti in domeniu: neopren, vesta, casca, ham, coarda, etc.

 

Este nevoie sa veniti de acasa doar cu: costum de baie si papuci.

 

Vei petrece cateva ore minunate cu multe sarituri, rapeluri si tobogane naturale. Traseul de canyoning se preteaza oricui are o conditie fizica minima si iubeste aventura. Instructajul necesar ti se va face de catre specialisti la fata locului pentru a fi in siguranta maxima.

 

Dupa aceasta experienta inedita in canionul Vanturis, iti propunem daca nu ai facut-o deja, sa vizitezi castelul Peles. Intrarea este 30 lei/pers, insa turul ghidat de aproximativ 1h 30, cu siguranta te va face sa indragesti si mai mult aceasta bijuterie arhitecturala.

 

Castelul Peles a fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de km in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primeste numele de Sinaia. Un an mai tarziu, in centrul localitatii sunt construite primele case boieresti, iar in 1876 incepe construirea caii ferate Ploiesti – Predeal, care strabate si Sinaia. Concomitent, intre anii 1873 şi 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv la 10/22 august 1875. Istoria castelului este una fascinanta si te invitam sa o descoperi vizitandu-l.

 

Duminica inainte sa te intorci spre casa iti recomandam sa faci o plimbare usoara pana la Poiana Stanii Regale si la celebrul punct belvedere Stancile Franz Joseph.De aici vei avea o priveliste panoramica asupra Vaii Prahovei, Muntii Baiul Mare (ce apartin de Muntii Baiului),  Muntii Piatra Mare (la stanga) si Muntii Postavarul. Este o drumetie usoara de aproximativ 2 h – 2h 30 dus – intors iar traseul este recomandat si persoanelor fara experienta in drumetii montane.

 

O alta atractie in zona ar putea fi Casa George Enescu din cartierul Cumpatu, Sinaia.

 

Legatura dintre George Enescu şi Casa Regala a Romaniei a inceput in anul 1898, dupa succesul parizian al opusului sau nr. 1, Poema Romana, ce se incheia cu Imnul Regal. El s-a bucurat de sprijinul Reginei Elisabeta, cunoscuta şi sub pseudonimul artistic Carmen Sylva. Aceasta, recunoscand talentul tanarului muzician, i-a oferit ani de-a randul o camera intr-un colt intim al Castelului Peles, unde sa poata studia. De asemenea, Enescu era deseori invitat de regina pentru a susţine recitaluri la Palat.

 

Frumusetea locurilor şi apropierea de Palatul Peles l-au determinat pe muzician ca din banii castigati in primul sau turneu in America sa-si construiasca aici – intre anii 1923 şi 1926 – o casa, dupa planuri proprii, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, pe care a numit-o Vila Luminis.

 

George Enescu a donat vila statului roman, spre a fi folosita ca loc de odihna şi de creatie pentru artisti. Din 1995, devine Casa Memoriala “George Enescu”, iar din 2007 – sectie a Muzeului National “George Enescu”.

 

Incaperile de la etaj sunt spatioase si confortabile, avand interiorul mobilat si aranjat cu rafinament si imaginatie. Aici se reunesc in mod armonios si original elemente ornamentale si de mobilier in stilurile romanesc, oriental si Biedermayer. Numeroase piese de valoare din cristal, portelan, metal sau ceramica dau stralucire interioarelor.

 

In salon se pastreaza pianul maestrului, un Ibach facut la Lausanne, instrument de care Enescu s-a folosit in activitatea sa componistica si in concertele oferite apropiatilor familiei. Din salon, scara in spirala permite accesul spre capatul turnului Belvedere si de aici in mansarda sau “bageaga” (cum ii spunea Enescu). Tot din salon se patrunde in camera sotiei lui George Enescu, Maria Cantacuzino-Enescu, decorata in stil eclectic. Camera maestrului se remarca prin intimitate, confirmand modestia sa proverbiala. „Chilia” are dimensiuni reduse, este mobilata intr-un stil autentic romanesc şi a fost locul preferat de odihna al compozitorului dupa numeroasele sale concerte.

 

Observatii

 

In cazul  in care unitatea de cazare mentionata in program nu mai are disponibilitate la momentul solicitarii va vom oferi o alta unitate de cazare cu conditii similare.