Ubud, situat langa regiunea muntoasa centrala din Bali, este o adevarata comoara nationala a Indoneziei, bogata in repere culturale, de la temple antice si maiestuoase palate regale, pana la superbe terase de orez si dealuri inverzite.

Orasul si imprejurimile reprezinta destinatia perfecta daca esti pasionat de cultura, arte si mestesuguri balineze, Ubud fiind locul pe care l-au vizitat personalitati notabile, unele dintre ele chiar au locuit si au muncit aici, realizand capodopere eclectice pe care le poti vedea in muzeele si galeriile de arta locale.

Majoritatea acestora se afla pe magistrala principala Jalan Raya Ubud, la cativa kilometri distanta de centru, acolo unde sunt si multe alte atractii care merita sa fie vizitate si unde iti poti petrece o jumatate de zi sau chiar una intreaga: Bali Safari & Marine Park, Casa Mastilor si Papusilor Setia Darma si Cascada Tegenungan.

 

Terasele de orez Tegallalang

Vechi de secole, traditionalul sistem de irigatie al teraselor de orez Tegallalang, cunoscut sub numele de Subak, a creat unele dintre cele mai frumoase peisaje terasate din sudul Asiei. La distanta de cateva minute cu masina la nord de centrul principal din Ubud se afla frumoasa zona muntoasa Tegallalang, cunoscuta datorita popasurilor pitoresti unde calatorii, aflati in drumul lor spre regiunile nordice, se opresc pentru fotografii si suveniruri.

Acestea sunt oferite de multimea de standuri aliniate pe marginea drumului. O alta atractie din apropiere o reprezinta satul traditional Pakudui, unde poti gasi o varietate extraordinara de obiecte decorative si sculpturi din lemn.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 1 Free Spirit

 

Palatul Regal Puri Saren

Palatul Regal Puri Saren, aflat la numai un pas distanta de Piata de arta, este, dupa cum ii spune si numele, palatul familiei regale, din Ubud. Totodata este unul dintre cele mai importante locuri, aflandu-se exact pe strada principala Jalan Raya Ubud.

Palatul Regal a fost construit in timpul domniei lui Ida Tjokorda Putu Kandel (1800-1823) si este foarte bine intretinut de catre mostenitorii sai. O vizita la Puri Saren face parte din orice excursie in zona Ubud. Are o arhitectura balineza bine conservata si gradini aranjate intr-un mod incantator dar este cunoscut printre iubitorii de arta balineza si ca unul dintre locurile in care poti asista seara la impresionante spectacole de dans.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 2 Free Spirit

 

Plimbare pe creasta Campuhan

Pentru un traseu in natura accesibil si gratuit in Ubud, mergi pe Creasta Campuhan, care iti ofera o evadare din strazile aglomerate ale orasului, unde poti lua o gura de aer curat si poti admira superbele regiuni deluroase ale zonei.

Incepe de la pitorescul templu Gunung Lebah acolo unde ai toate sansele sa intalnesti alti drumeti sau alergatori care se intorc din plimbarile lor matinale. Cu toate acestea, majoritatea timpului vei avea cararea libera, deci nu te teme de aglomeratie.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 3 Free Spirit

 

Tempul Pura Taman Saraswati

Pura Taman Saraswati este un frumos templu pe apa din centrul Ubudului, accesibil de pe strada Jalan Kajeng, paralela cu bulevardul principal Jalan Raya, in spatele cafenelei Lotus. Templul este un popas de neratat intr-o plimbare prin oras, oferind peisaje si oportunitati unice pentru fotografierea arhitecturii balineze clasice si admirarea lacurilor acoperite cu flori roz de lotus.

Intrarea in Pura Taman Saraswati este gratuita dar asa cum se intampla in orice templu din Bali, purtarea unei esarfe sau al unui sari este obligatorie. Poti opri la cafeneaua Lotus pentru o cina la un pret minim de 10-12 euro, care iti va oferi si cea mai buna vedere a florilor de lotus si a scenei de la intrarea in templu unde seara, la ora 19:30, au loc deseori spectacole de dans.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 4 Free Spirit

 

Dansul Kecak

Ubud este faimos pentru spectacolele de dansuri traditionale. Vei fi mai mult decat placut surprins de acest dans Kecak, pe care-l vei aplauda la templul din satul Junjungan. Aproximativ 60 de barbati imbracati in sarong interpreteaza psalmuri obsedante, in timp ce dansatorii recreeaza o poveste din Ramayana. Este mai putin aglomerat si comercial decat spectacolele din centru iar toate cele 150 de familii din sat sunt implicate, profitul mergand catre activitatile templului.

Spectacolele de dans Kecak au loc in fiecare seara de luni, la ora 19, la templul din satul Junjungan, pe Jalan Tirta Tawar. Biletele costa circa 4 euro. Poti combina spectacolul cu o masa la Warung Bintangbali.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 5 Free Spirit

 

Piata de arta din Ubud

Casa Mastilor Setia Darma, Piata de Arta din Ubud, pe care localnicii o numesc Pasar Seni Ubud, se afla fata in fata cu Palatul Regal Puri Saren si este deschisa in fiecare zi. Aici poti gasi esarfe de matase, fuste usoare, genti din lana produse manual, cosuri, palarii, statui si zmeie, plus o multime de alte produse artizanale.

Cele mai multe marfuri din Piata Ubud sunt produse in satele din apropiere, Pengosekan, Tegallalang, Payangan si Peliatan. Situarea Pietii de arta in apropierea acestor sate, precum si localizarea in apropierea Palatului Regal si in centrul orasului, fac din aceasta un strategic loc de cumparaturi pentru produsele de artizanat si suveniruri balineze.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 6 Free Spirit

 

Padurea cu maimute din Ubud

Padurea cu maimute din Ubud este una dintre padurile tropicale din Bali in care traiesc macaci gri cu coada lunga, cea mai cunoscuta specie, datorita managementului din comunitate, a locatiei si a accesului facil.

Padurea margineste centrul Ubudului si se afla in apropierea satului Padangtegal. Cunoscuta si ca Padurea Sacra a Maimutei din Padangtegal si desemnata oficial ca Mandala Wisata Wenara Wana, Padurea cu maimuțe este un loc de cercetare stiintifica, dar si un centru spiritual si cultural, cu temple sacre construite de localnici.

Ce sa vezi si sa faci in Ubud Bali 7 Free Spirit

 


Sejur Bali - Sheraton Bali Kuta Resort, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1609 € /pers/sejur
Sejur Bali - Alila Seminyak, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 2009 € /pers/sejur
Sejur Bali - Ubud Village Hotel, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1439 € /pers/sejur
Sejur Bali - Pelangi Bali Hotel & Spa, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1439 € /pers/sejur
Sejur Bali - Bali Tropic Resort & Spa, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1499 € /pers/sejur
Sejur Bali - Bintang Bali Resort, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1369 € /pers/sejur
Sejur Bali - Alaya Resort Ubud, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1599 € /pers/sejur
Sejur Bali - Bali Relaxing Resort & Spa, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1289 € /pers/sejur
Sejur Bali - Prime Plaza Hotel, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1319 € /pers/sejur
Sejur Bali - U Paasha Seminyak, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1849 € /pers/sejur
Sejur Bali - Swiss-Belresort Watu Jimbar, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1309 € /pers/sejur
Sejur Bali - Anja Jimbaran Hotel, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1369 € /pers/sejur
Sejur Bali - Tijili Benoa, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1279 € /pers/sejur
Sejur Bali - Away Bali Legian Camakila Resort, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Bali, Indonezia 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1679 € /pers/sejur