Budapesta, capitala Ungariei, e un oras atat de frumos incat, chiar daca l-ai vizitat, iti doresti sa revii cu noi si noi prilejuri. Un motiv popular este acela ca Budapesta gazduieste o sumedenie de concerte, cu artisti si trupe cunoscute, multi dintre acestia alegand sa nu treaca si Bucurestiul in periplul promovarii noilor lor albume. Asa ca, pentru romani, Budapesta este o solutie foarte la-ndemana, mai ales ca orasul ofera si satisfactia unei vizite pentru toate gusturile: de la cele culturale, la cele… eco.

Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru petrecerea timpului de calitate in  Budapesta  este insula Margareta, aflata pe mijlocul cursului Dunarii, considerata de localnici drept Central Park-ul sau Hyde Park-ul orasului. In Evul Mediu, Insula Margareta se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Dupa invazia mongola, regele Bela a infiintat aici o manastire de maici si a jurat ca o va trimite acolo pe fiica lui, Margareta, daca va reusi sa recapete tara din mainile cotropitorilor. La scurt timp dupa aceea, mongolii au plecat iar regele a trebuit sa-si respecte juramantul, trimitand-o vreme de 11 ani pe Margareta la manastire. De atunci, insula poarta numele ei. Astazi, Margareta e un parc public, conectat la oras prin intermediul podului cu acelasi nume. E un loc extrem de popular printre localnicii care vin aici sa-si petreaca dupa-amiezele relaxandu-se, practicand diverse sporturi sau pur si simplu pentru a se plimba. Dar uite ce poti face ca turist, intr-o vizita pe Insula Margareta:

 

Plimba-te intr-un vehicul simpatic

Insula are o lungime de 2,5 km si o latime de 500 m. Daca ajungi aici impreuna cu persoane mai in varsta, probabil ca le va fi destul de greu sa o parcurga la pas. Dar nu e nicio problema: pe insula sunt o multime de vehicule care pot fi inchiriate, de la biciclete (cea mai simpla optiune) pana la masinute de golf, scutere electrice sau un fel de masini in forma de oua, foarte haioase.

O vizita pe Insula Margareta din Budapesta Free Spirit 2

 

Urca-te in turnul de apa al insulei Margareta

Turnul de apa a fost construit in 1911, in stil arhitectonic Art Nouveau si este furnizorul de apa pentru rezidentii de pe insula, hotelurile si restaurantele de aici. In anul 2012 a fost deschis si publicului larg, de atunci devenind un important centru expozitional dar si important punct de reper pentru  Budapest Summer Festival. Se poate urca in el, iar de sus vei avea frumoase panorame asupra insulei Margareta, a orasului si a dealurilor Buda.

 

Cauta veveritele!

Sigur, cea mai placuta activitate pe insula Margareta este sa te plimbi si sa te bucuri de caldura soarelui, in special daca ajungi aici primavara sau vara. E locul perfect pentru a-ti petrece timpul citind pe o banca, de pilda. Daca o vei face, va fi aproape imposibil sa nu remarci la un moment dat veveritele care impanzesc insula. Nu sunt la fel de multe ca in Hyde Park, din Londra, dar sunt suficient de numeroase cat sa-ti doresti sa le localizezi si sa le fotografiezi sau sa te bucuri de prezenta lor jucausa.

 O vizita pe Insula Margareta din Budapesta Free Spirit 1

 

Ruinele Conventului Dominican
Pe insulă, veți găsi ruinele unui convent dominican, care datează din secolul al XIII-lea. Aceste ruine oferă o privire în istoria medievală a Budapestei și a rolului religios în evoluția orașului. Ele sunt înconjurate de grădini frumoase și pot fi admirate în timpul unei plimbări relaxante.

 

Căsuța Japoneză
Acesta este un pavilion arhitectural japonez de pe insulă, cunoscut sub numele de "Japánház" în limba maghiară. A fost construit în 1917 și este o reminiscență a influențelor orientale din acea perioadă. Acest pavilion a fost folosit pentru evenimente culturale și rămâne un loc pitoresc pentru vizitatori.

 

Băile Termale Palatinus
Băile Termale Palatinus au o istorie lungă și sunt considerate una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Budapesta. Ele au fost deschise pentru public în 1919 și au fost un loc popular de recreere încă de la începuturile lor. Băile oferă o serie de piscine cu apă termală, cu diverse temperaturi și caracteristici. Puteți găsi piscine interioare și exterioare, fiecare având proprietăți terapeutice unice. De la piscinele cu apă caldă pentru relaxare la cele mai răcoroase pentru revigorare, există opțiuni pentru toate preferințele. Pe lângă piscinele tradiționale, băile includ și diferite atracții acvatice, cum ar fi tobogane de apă, râuri cu curent, hidromasaje și zone de relaxare. Acestea sunt perfecte pentru distracție în familie sau pentru a vă răsfăța cu diverse experiențe.

O vizita pe Insula Margareta din Budapesta Free Spirit 3

 

Fântână Muzicală
Fântâna Muzicală de pe Insula Margaret a fost inaugurată în 1936, și de-a lungul anilor, a devenit o atracție iconică a insulei. Ea a fost creată de inginerul muzical Rudolf Péter, care a proiectat un sistem complex pentru a face fântâna să danseze în ritm cu muzica. Fântâna este cunoscută pentru spectacolele sale de apă impresionante. Jeturile de apă sunt coregrafiate astfel încât să urmeze muzica, și ele se ridică și cad în diferite modele și înălțimi. Acest lucru creează un spectacol captivant de apă care se potrivește perfect cu coloana sonoră. În timpul spectacolelor, fântâna este iluminată cu lumini colorate, iar muzica care acompaniază spectacolul este variată, de la muzică clasică la piese contemporane.

 

Oferte City Break cu Free Spirit.


Charter Malta - Hotel Mercure St. Julian's, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 739 € /pers/sejur
Charter Malta - Labranda Riviera Premium Resort & Spa, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 619 € /pers/sejur
Charter Malta - AX The Victoria, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 809 € /pers/sejur
Charter Malta - AX The Palace, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1019 € /pers/sejur
Charter Malta - Radisson Blu St Julians Resort, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 1009 € /pers/sejur
Charter Malta - Hotel Soreda, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 529 € /pers/sejur
Charter Malta - Paradise Bay Resort Hotel, cu plecare din Bucuresti
Hotel:
Malta, Malta 7 nopti / 8 zile
Zbor inclus
de la 509 € /pers/sejur